Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Mäkynen: Ulkomaille lähtevät rahansiirrot saatava kuriin

Kuva Pixabay.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen haluaa Suomessa asuvien sosiaalitukia nostavien ulkomaalaisten kotimaihin suuntautuvat rahansiirrot suurennuslasin alle.

Kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen ulkomaille lähtevistä rahasiirroista. Mäkysen selvitysten mukaan Suomessa asuvista maahanmuuttajaryhmistä erityisesti somalit lähettävät säännöllisesti rahaa kotimaahansa.

– Somaleita tai somalinkieltä äidinkielenään puhuvia on Suomessa jo noin 20 000. Saamieni tietojen perusteella jokainen somali (lapset mukaan lukien) lähettää keskimäärin 30 euroa kotimaahansa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa 600 000 euroa kuukaudessa ja 7,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Mäkynen laskee, että jos somalien työllisyysaste on vain 20 prosenttia, voidaan sanoa Kelan jakamia rahoja lähtevän joka vuosi ulkomaille noin 5,7 miljoonaa pelkästään somalitaustaisten taholta.

– Yleinen lähtökohta sosiaaliturvan saamisessa tulisikin olla, että mikäli henkilö nostaa sosiaalitukea Suomessa, kuukausittaista rahansiirtoa vastaava summa vähennetään henkilön sosiaalituista, niin kuin tehdään suomalaiselle sosiaaliturvan varassa elävälle esimerkiksi sukulaisen lainatessa muutaman kympin.

– Suomalainen joutuu myös usein antamaan pankissa tarkan selonteon käteisen alkuperästä tallennustapahtumassa. Sen sijaan rahansiirtoyhtiöön voi mennä kuka tahansa ja lähettää käteistä ulkomaille ilman kyselyjä. Miksei eduskunnassa ole saatu laitettua asiaa kuriin kaikkina näinä vuosikymmeninä, joina pakolaisten ja muiden tukien varassa elävien maahanmuuttajien määrä on tasaisesti lisääntynyt? Mäkynen ihmettelee.

– Suomalaisen tulonjakopolitiikan tilannekuva on nyt se, että suomalaisen veronmaksajan täytyy kaikkien muiden verojen ja maksujen jälkeen vielä rahoittaa esimerkiksi Somaliassa asuvia ihmisiä, kansanedustaja muistuttaa.

Mäkysen mukaan on myös täysin mahdollista, että Suomessa saatuja sosiaalitukia on päätynyt terroristisen toiminnan tukemiseen. Hän haluaakin sinisilmäisen maailmanparannuspolitiikan päättyväksi.

– On aika lopettaa sinisilmäinen maailmanparannuspolitiikka ja katsoa totuutta silmiin. Meillä suomalaisilla ei ole mitään velvollisuutta antaa vieraassa valtiossa syntyneelle ja elävälle eläkeläiselle ylimääräistä ”vappusatasta” kun emme voi sitä kotimaassammekaan toteuttaa, Mäkynen toteaa.

  • 1.2K
    Shares