Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Mäkynen: Ulosottolaitos vie tuhkatkin pesästä

wallet pocket empty
Kuva Jernej Furman / Flickr / CC BY 2.0

Kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) on jättänyt tänään ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen kevytyrittäjän asemasta ulosoton asiakkaana.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkysen tietoon on tullut tapaus, jossa vain muutamia satoja euroja kuukaudessa tienaavalta kevytyrittäjältä ulosotto vie kolmasosan tuloista joka kuukausi. Henkilö on tuonut kaikki tarvittavat tiliotteet Mäkyselle nähtäväksi, ja niistä käy ilmi, että viimeiseltä neljältä kuukaudelta henkilölle on jäänyt ulosoton perinnän jälkeen vain muutamia satoja euroja kuukaudessa. Henkilö ei saa sosiaalitukia tai muitakaan avustuksia.

Tällaiset perintätoimet ovat Mäkysen mukaan lainvastaisia, sillä Suomen laki takaa jokaiselle ulosoton kohteena olevalle henkilölle niin sanotun suojaosan. Se tarkoittaa sitä, että yksinasuvalle ja ilman elatusvelvollisia olevalle ulosottovelalliselle on jäätävä ulosoton jälkeen rahaa kuukaudessa 681,30 euroa. Suojaosan suuruuteen velallisen omat tulot eivät vaikuta.

Mäkynen on tyrmistynyt ulosottolaitoksen toiminnasta.

– Ulosoton asiakkaana oleva henkilö kysyi ensimmäisen kerran lainvastaisesta perinnästä ulosottolaitokselta 4.5.2021. Tämän lisäksi henkilö laittoi useita muitakin tiedusteluja ulosottolaitokseen koskien maksujärjestelyitä. Hän sai vastauksen kysymyksiinsä vasta 29.6.2021. Ulosottolaitoksen ulosottotarkastajan mukaan henkilön asiaa ei voida käsitellä, koska hänet katsotaan yrittäjäksi. Hänen asiansa vastuu siirretään ulosottolaitoksessa laajaan perintään ulosottoylitarkastajalle, johon hänen kehotettiin olemaan yhteydessä.

– Henkilö on aikaisemmin toimittanut kaikki tarvittavat asiakirjat sähköpostilla ulosottolaitokseen, eikä hän saanut vastausta kohtuullisessa ajassa, vaan henkilön 4.5.2021 aloitettuun kyselyyn ulosottolaitokselle tuli vastaus vasta 29.6.2021, joten henkilö joutuu aloittamaan saman kyselykierroksen uudestaan alusta, Mäkynen toteaa kirjallisessa kysymyksessään.

Kansanedustaja kokee tilanteen todella huolestuttavaksi.

– Maassamme on paljon ulosoton asiakkaina olevia henkilöitä, ja määrä kasvaa koronapandemiasta aiheutuvien konkurssien myötä. Tietooni tullut tapaus osoittaa, että ulosottolaitos rikkoo ulosoton suojaosaa koskevaa lakia periessään maksuja tilanteessa, jossa vain muutamia satoja euroja kuukaudessa tienaavalta kevytyrittäjältä peritään ulosottomaksuja joka kuukausi.

Mäkynen katsoo olevan täysin käsittämätöntä, että ulosottolaitos ei pysty tarjoamaan maksujärjestelyjä tilanteessa, jossa kevytyrittäjä itse on toimittanut tarvittavat asiakirjat ulosottolaitokseen, jotka osoittavat jo neljä kuukautta kestäneen lainvastaisen perinnän.

– En ihmettele, miksi suomalaiset eivät lähde enää yrittämään. Kannustus pienyrittämiseen tuhotaan täysin tällaisilla toimenpiteillä, Mäkynen korostaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

writing a rationale for dissertation https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

help with thesis or dissertation writing https://help-with-dissertations.com/

trackback
trackback

500 nations free slots https://411slotmachine.com/

trackback

old vegas world slots https://download-slot-machines.com/

trackback
trackback
trackback

igt video slots free play https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

scatter slots naked https://pennyslotmachines.org/

trackback

cashman casino slots free https://candylandslotmachine.com/

trackback
trackback

1preferment

Sari Saarela

Siis samaan aikaan, kun turvapaikkaturisteille ja humanitäärisille taparikollisille tarjoillaan ilmaisia oikeudenkäyntejä niiden persaukisuuden vuoksi. On tämä yhtä #####!

Otto Flick

Oho. Olisinpa ulosotossa. Tulot kasvaisivat.

Ilkka Mänttäri

Tämän uutisen ohella se että suomessa rikotaan perustuslakia lähes jatkuvasti on romahduttanut käsitykseni suomesta oikeusvaltiona. Esim EU:ta koskevissa asioissa rikotaan perustuslakia lähes jatkuvasti aivan kuin poliitikkojen yhteisestä sopimuksesta, oikeusministerin puuttumatta asiaan. Koska valta kuuluu suomen kansalle ei kenelläkään, ei pääministerillä tai presidentilläkään ole oikeus mennä allekirjoittamaan sopimuksia jossa valtaa luovutetaan EU:lle. Se on selvä perustuslain rikkomus. Esim. Marinin allekirjoittama sopimus nk. EU:n tukipaketista on laiton joten sitä ei tarvitse noudattaa. Tuollaiset poliitikot tulisi vangita koska ovat selvästi rikkoneet perustuslakia. Koska suomen kansa herää. Ei missään ole sanottu että EU:n lainsäädäntö voi kävellä suomen oman lainsäädännön yli. Sellaista käytäntöä on vain alettu noudattaa ja valtamedia joiden pitäisi asioita vahtia vaikenee, kuten aina. Vielä lopuksi, suomeen tarvittaisiin perustuslakituoimioistuin, olisi edes pieni mahdollisuus johonkin järkevään kun kaikkea eivät vahtisi vain nämä poliittiset kaveriporukat.

duunari

Kun kevytyrittäjyys oli niin mainostettua että moni lankesi siihen koukkuun,ei olleet perillä mitäs se tarkoittaa,näin siivottiin työmarkkinoita aiheuttaen ihmisille kusiset paikat jotka eivät olleet tietoisia siitä mitä juttu kätkee sisäänsä,suomessa pienyrittäjä on pelinappula jolla hädän hetkellä ei ole oikeuksia mihinkään kuin esim.verokortilla tekevällä .hommasta annetaan hienonpi kuva kuin mitä se on.

John Quiman

Ei kannata kevytyrittäjäksi ryhtyminen, ellei sitten tee kolme neljäsosaa töistä pimeänä. Pimeän tekeminen oli aikoinaan aika hyväksyttyä, mutta nykyisin on DDR-meininki ja monet ovat käryttämässä, kun tuo ei maksa veroja tuloistaan.

Pimeän tekeminen pienellä tasolla on paremminkin itsesuojeluvaistoa ja luonnollista verottajan suorittaman varkauden kohteeksi joutumisen välttelyä. Pimeästikin tuloja tekevä maksaa niistä rahoistaan veroja, kun ostelee rahoillaan jotain, joten ei se pimeän tekeminen pelasta kuin vähän verokarhun raatelulta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ryöstöä

Näin törkeää se on ollut jo pitkään. Sekä miksi kannattaa miettiä 2-kertaa alkaako yrittäjäksi, vaikka kaikki roskamedia iltalehdet yms..aina löytävät noita ”yrittäjiä”, ketkä muka menestyneet. Tosin monesti vanhemmat lainanneet rahaa taikka työkoneita/laitteita, sekä vaikka puita omasta metsästä polttopuun tekoon. Kyllä se oikea yrittäminen on vähän erilaista.
Tästä ulosotostakin sen verran että korot on niin kovat, ettei se velka maksamalla lyhene mihinkään.
Suomessa ei yrittäminen oikeasti kannata.

Ilkka Forsten

Eihän tässä kolhoosissa enää muutkaan lait päde jos saamapuolella olisi kantaväestöön kuuluva. Tätä on eläminen kommuunissa. Muistakaa nyt kahden vuoden kuluttua kaikki tämä ja tehkää täyskäännöksestä mahdollinen.

Kata

Omilta otetaan,toisille annetaan ja siinä kuulemma vastuu ”heikoimmista” kannetaan.Kevytyrittäjän elämä on siis aika raskasta kuten monen muunkin kantiksen.
Siinä vääristynyt nykymaailma.Kauanko pinnat kestää vai voiko tätä estää?

Ilkka Forsten

Olen useasti pohtinut tuota samaa kysymystä milloin tapahtuu se jota nyt pelätään, mutta ei vieläkään osata tehdä mitään sen eteen ettei niin tapahtuisi.
Vaikka kouluampumiset ovat huono esimerkki, niin sen verran vertaan tätä aikaa ja kyseisiä tapauksia toisiinsa, että silloinkin merkit oli ilmassa mutta poliitikot ei tehneet mitään. Se mitä sitten oltiin tekevinään ei ollut auttamista, eikä muutakaan vaan tyhjää siunailemista ja lakien muuttamista niin, että kaikki syyllistettiin kollektiivisesti kahden yksilön teoista.
Matti ” tappi ” Vanhanen oli tuolloin pääministerinä, ja hän julisti että nyt valtio laittaa kunnolla rahaa ehkäisevään työhön, eli nuorten mielenterveystoimeen. Sen piti olla prioriteetti numero uno, mutta kun ” uuno ” sai lauseensa loppuun, oli tuloksena aselakien kiristäminen ja vasemmistoliiton aivopierujen sarja missä ei ollut päätä eikä häntää.
Annika Lapintien aivorusaus oli yksi hilpeimmistä. Hän julisti eduskunnan istuntosalissa kuin Stalin konsanaan, että vasemmistoliitto kannattaa kaikkien ”kertalaukauskonepistoolien ” kieltämistä..Huva juttu, minakin kannatta sita, sanoisi Suldaan Said Ahmed sillä kyseistä laitetta ei ole olemassakaan eikä edes piirustuslaudalla. Jos ase ampuu sarjatulta se EI OLE kertalaukaus-ase. Triviatietoa mutta hyvä muistaa kaikesta huolimatta, etenkin jos on poliitikko.
Jo tuolloin kokoomuksen hörhöt imivät vassarien jorinat kuin tyhjiöpumppu konsanaan, ja Anne Holmlund ( sisäministeri ) työnsi eetteriin sakeaa paskaa tuulettimen täydeltä. Hän ehdotti niin mulllistavaa uudistusta aselakeihin, että todisteeksi vakavasta harrastuksesta ampujan on kerättävä kaikkien käyttämiensä patruunoiden hylsyt talteen siltä varalta, jos virkamies haluaa varmistua henkilön harrastuksen vakavuudesta herra ties koska. Olisin kernaasti halunnutkin kantaa vallesmannin työpöydälle kaikki mahdolliset hylsyt, mutta veikkaan että hän olisi hermostunut ennemmin kuin minä. Olisimme siis yhdessä laskeneet ilmeet hartaina, entten tentten teelika mentten yksi putosi pois… hah hah hah, heh heh heh, hih hih hih ja vielä hoh hoh hoh.. Ei tullut kenellekään mieleen, että niitä olisi voinut kerätä radan katoksessa olevasta roskiksesta vaikka pilvin pimein ilman että olisi itse ampunut kertaakaan.
Kyseinen ministeri tuli muuten kuuluisaksi myöskin siitä, että hänen elämässään kaikki oli A ja O kun välissä on L ja K. ” Mehumaija ” imi punkkua niin työaikana kuin vapaallakin varsin estotta, ja mikäs oli imiessä kun kustannukset lankesivat verotettavan piikkiin yleishyödyllisten asioiden nimikkeellä. Hik, ja otetaan vielä kierros.. Sillä kai me se vielä kestetään vaikka jalat ei enää kestäkään. Toverillisesti toisiinsa nojaten siitä suunnattiin ministerille varatun Audin takapenkille, ja tehtiin sinunkaupat etupenkin niskatuen kanssa kysyen mistä herra on kotoisin ? Sitä ennen oli kiitelty auliisti ravintolan narikassa ollutta hattutelinettä joka oli ryhtinsä puolesta kiitettävässä kunnossa.
Tummenevaan yöhön katosivat audin takavalot mutta vielä seuraavasta korttelista kuultiin laulun säkeet, ” työn raskaan raatajat, syökää paskaa saatanat, tää on viimeinen taisto, taistolaiseks ryhtykää, sillä huomispäivän suomi on Ghana tättärää..”
Ja niinhän se nyt on..

John Quiman

Poliitikot keksivät näytelmiä, joilla yritetään vakuuttaa kansaa siitä, että ongelmia ratkotaan. Tosiasiassa mitään ongelmia ei ratkota, mutta ongelmia luodaan ja osa kansasta hurraa.

Kata

Vai että ”kertalaukauskonepistooli” hihihiiiiiii kiesus näitä pösilöjä johtamassa maatamme…
”Stupid does as stupid is”…yhä pätee Forrestin äidin toteama.