Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Mari Rantanen teki kirjallisen kysymyksen al-Holin leiriltä palaajista

ISIS:n lippu. Kuva Wikimedia Commons.

Perussuomalainen kansanedustaja Rantanen teki eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee hallitukselta, onko syyrialaiselta al-Holin pakolaisleiriltä palannut kansalaisia Suomeen ja onko Suomi ollut mukana heidän paluunsa järjestämisessä.

Al-Holin leirillä on internoituna terroristi- ja jihadistijärjestö ISIS:iin yhteyksissä olevia henkilöitä. Leirillä arvellaan olevan 11 Suomesta lähtenyttä naista ja 33 heidän lastaan.

– Hallitus on ulkoministeri Pekka Haaviston suulla ilmoittanut, että kansalaisilla on oikeus palata, mutta erikseen heitä ei haeta pois. Nämä henkilöt ovat tänne tullessaan mahdollinen turvallisuusuhka, joten meidän täytyy tietää missä mennään, kansanedustaja Mari Rantanen perustelee.

Mari Rantanen (ps.). Kuva Eduskunta.

Kysymyksessään Rantanen nostaa esiin kansalaisten välittämän huolen, jonka mukaan reittilennoilla on nähty al-Holin leiriltä palaaviksi sopivia henkilöitä.

– Heräte kysymykseen tuli kansalaisilta. Perussuomalaiset ovat yhtä huolissaan kuin meihin yhteyttä ottaneet suomalaisetkin. Pyrimme pitämään ihmiset ajan tasalla joka käänteessä, Rantanen kertoo.

Lauantaina 17.8. uutisoitiin, kuinka Helsingin koulutoimessa varaudutaan jo al-Holin leirillä olevien lasten paluuseen. Pääministeri Antti Rinteen mukaan valtiovallalla ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mitään sellaista tietoa, että lapset olisivat liikkumassa pois leiriltä

– Ei savua ilman tulta. Viranomaisten varautuminen kertoo, että liikehdintä on mahdollista. Lisäksi Yle jatkaa taukoamatta mielikuvakampanjaansa tien petaamiseksi leiriltä palaajille, Rantanen sanoo viitaten viikonlopun uutisointiin.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit