Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Meri: ”Hallituksen järjetön lääke työllisyyteen – annetaan laittomasti maassa oleskeleville työlupia”

Kuva Shutterstock.

– Tässä on taas esimerkki nykyisen hallituksen idioottimaisista keinoista ratkaista työttömyyttä ja talouden ongelmia, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri hallituksen suunnitelmista myöntää työlupia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille.

Hallitus aikoo selvittää yhtenä työllisyyskeinona, miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat saada joustavasti oleskeluluvan työn perusteella. Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri kritisoi kovin sanoin hallituksen kaavailuja.

– Tässä on taas esimerkki nykyisen hallituksen idioottimaisista keinoista ratkaista työttömyyttä ja talouden ongelmia.

Leena Meri (ps.). Kuva Eduskunta.

Meri muistuttaa, että hallituksen kaavailemalla järjestelmällä kuka hyvänsä Suomeen turvapaikan hakemisen verukkeella saapunut jää lopulta maahan. Tulijoiden määrä saattaa lisääntyä nykyisestä Suomen hallituksen tuettua Maltan sisäministerikokouksessa viime viikolla laadittua siirtolaisten uudelleensijoitusjärjestelmää.

– Henkilö saa kielteisen turvapaikkapäätöksen ja on laittomasti maassa. Mitä tekee hallitus? Varmistaa, että laittomasti maassa oleskeleva saa kuitenkin oleskeluluvan ja voi jäädä tänne joka tapauksessa. Samaan aikaan hallitus sopii vapaaehtoisesta taakanjaosta EU:ssa ja alkaa rahtaamaan ihmisiä suoraan Välimereltä Suomeen, Meri toteaa.

Meri vertaa tilannetta siihen, jos suomalainen ei noudata tuomioistuimen päätöstä.

– Jos vaikka joku tuomioistuimen päätöksellä tuomitaan rangaistukseen ja määrätään samalla maksamaan korvauksia, niin voiko henkilö vain sanoa, että ei noudata päätöstä. Sanotaanko hänelle, että ei se mitään haittaa ja annetaan hänelle lisäksi jonkinlainen hyvitys. Eikö kuulostakin täysin järjettömältä?

– Sitten vielä jotkut ihmettelevät, miksi tavallista suomalaista veronmaksajaa ottaa tosissaan kupoliin ja miksi hän on vihainen. Lääke tähän hallituksella on, että hänen puheitaan aletaan kytätä vihapuheena ja viedään asia poliisitutkintaan. Miten olisi, jos hallitus lopettaisi yksinkertaisesti idioottimaisten päätösten tekemisen ja asettaisi oman kansan edelle.

Lopuksi kansanedustaja Meri toivottaa lyhyttä ikää Suomen vasemmistolaishallitukselle, jotta ”seuraava perussuomalaisten johtama hallitus pääsee korjaamaan nykyisen hallituksen sekoilut.”

”Töihin ja äkkiä”

Rinteen tulevan hallituksen maahanmuuttomyönteisyys kävi selkeästi ilmi hallitusneuvotteluissa huhtikuussa, jolloin keskustapuolue ilmaisi ajavansa maahanmuuton lisäämistä ja saatavuusharkinnasta luopumista.

– Suomi tarvitsee hallittua työperäistä maahanmuuttoa … Työlupa- ja oleskelulupakäytäntöjä on edelleen yksinkertaistettava ja saatavuusharkinnasta on luovuttava asteittain, kerrottiin keskustapuolueen vastauksissa hallitustunnustelujen yhteydessä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteeltä kysyttiin vaalitentissä keväällä, mitä tehdä nuorille miehille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta joita ei voida palauttaa lähtömaahansa.

– Töihin ja äkkiä. Kielikoulutus ja töihin, Rinne sanoi Ylen vaalitentissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa