Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Minna Reijonen: Kuinka varmistetaan, ettei Afganistanista Suomeen tuoduilla henkilöillä ole yhteyksiä terroristijärjestöihin?

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Suomi on uusimpien tietojen mukaan tuonut Afganistanista 413 henkilöä. Etukäteen saapuvien lukumäärä arvioitiin huomattavasti pienemmäksi. Valtioneuvoston mukaan tulijoita piti olla 170.

Määrä on siis kasvanut 243 henkilöllä alkuperäisestä suunnitelmasta. Saapujien joukossa on ollut ainakin Suomen kansalaisia, oleskeluluvan saaneita, lähetystön työntekijöitä sekä EU:hun ja Natoon liittyvää henkilöstöä.

-Evakuoinneissa Suomeen tuli humanitaarisista syistä myös muitakin henkilöitä, joiden on mahdollista hakea turvapaikkaa Suomesta. Tiedämmekö ketä he ovat, kysyy Reijonen.

Terrorismin uhka on olemassa Suomessakin. On erittäin tärkeä varmistua, ettei Suomeen tule terroristiseen toimintaan liittyviä henkilöitä tai henkilöitä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin.

Vuonna 2015 Suomesta haki turvapaikkaa 32 476 henkilöä. Silloinen sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kommentoi Ylen A2 Turvattomuusillassa, että näistä jokaisen taustat tunnetaan.

– Myöhemmin Migri kertoi, että tulijoista suurin yksittäinen profiili oli ollut sotilaskoulutettuja ammattisotilaita. Näitä saattoi uutisen mukaan olla jopa 30 – 40 prosenttia tulijoista, kertoo Reijonen.

Brittilehti The Guardian uutisoi 23.8.2021, että Afganistanista pois lennätettyjen joukossa on ollut henkilöitä, jotka muodostavat ”suoran uhan” Britannialle. Yksi näistä pääsi Britanniaan asti, yksi Saksaan.

Ruotsalainen Expressen lehti uutisoi, että ranskalaisten ja yhdysvaltalaisten tiedustelulähteiden mukaan Isisin jäseniä on epäilty soluttautuneen sekä lehtokentälle, että maasta pois pyrkivien afganistanilaisten siviilien joukkoon.

Miten ja kuinka tarkkaan varmistettiin Afganistanin evakuoinneissa, ettei lentojen yhteydessä Suomeen ole tullut tai ole myöhemmin tulossa henkilöitä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin tai ovat osallisena terroristisessa toiminnassa? Tästä Reijonen teki kirjallisen kysymyksen vastuuministerille.

Tilaa
Ilmoita
guest
47 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

” Kuinka varmistetaan, ettei Afganistanista Suomeen tuoduilla henkilöillä ole yhteyksiä terroristijärjestöihin ? ” Kysytään Pekka Haaviston ja Eva Biaudet:n mielipidettä. Näin helppoa se on. Vielä helpommaksi menee kun ei kysytä Riikka Purran ja Jussi Halla-ahon mielipidettä lainkaan. ( Kansaahan ei koskaan tarvitse kuunnella.)

Muistatte varmaan kuinka madame biaudet puhui itsensä pussiin suorassa TV lähetyksessä kun ISIS sannan elämänvaiheita käytiin läpi. Toimittaja sanoi että on todisteita siitä, miten ISIS:n naiset ovat myöskin osallistuneet vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin, jolloin biaudet vastasi kiireesti ettei Suomalaiset ainakaan. Mehän emme tiedä mitä he ovat tehneet Syyriassa. Tiedämme heidän olleen sairaanhoitajina tai pyykkäreinä ( Räkänaurua.. )

NIIN…..Niin, ensin ei tiedetty mitään siitä mitä he ovat tehneet, mutta heti perään madame laukaisi aivopierun sanomalla, että tiedämme heidän olleen pyykkäreitä ja sairaanhoitajia. Samassa lauseessa hän ensin kiistää tietävänsä mitään ja sanoo heti perään, että kyllä tässä tiedon varassa mennään.. Vi****u mikä mölli. Ja mikä vielä huvittavampaa, toimittaja yritti korjata asiaa johon madame jatkoi, että me puhumme nyt sentään suomalaisesta henkilöstä.. Heh heh heh, eipäs puhuttu, sillä se ISIS ” sanna ” on Somali. Sillä ei ole mitään perimää meidän kanssamme, mutta sosiaalikuukulla hän kyllä on rampannut, sen minäkin uskallan varmuudella sanoa.

Sittemmin ” sanna ” on kieltäytynyt menemästä poliisikuulusteluihin, vetoamalla siihen ettei islamin opit velvoita moista.. Hyvin on taas ” kotoutunut ” sekin ” suomalaisnainen.” Pyykkäriksi aika fanaattinen tapaus mutta ei huolta, hän EI muodosta turvallisuus-uhkaa. SUPO pitää häntä silmällä ja raportoi mukavasti siistityn version Raija Toiviaiselle siinä pelossa, ettei vaan poliisilta mene virka alta, sillä ylipapitar toiviainen on ankara vaatimuksissaan. Nollatoleranssi vihapuheelle, sillä suomalainen somali joka on ISIS pyykkäri, ei voi mitenkään radikalisoitua vaikka on jo tehnyt sen. On rasistista epäillä pakolaisten motiiveita, näinhän se taisi olla vai mitä ” petturi ” Orpo ?

Tumputtakaa nyt kun vielä voitte, talvi on tulossa ja kylmä kangistaa nopeasti.

John Quiman

Ennenkin kuultu, että kaikki taustat ihmisestä on tiedossa. Ennenkin ne tiedetyt taustat ovat olleet viranomaisten keksimiä höpötarinoita, jopa ilman tulijoiden omien tarinoiden vaikutusta. Maan politiikkaa johta omasta tahdostaan ja valinnastaan ideologisesti sokeutuneet, joille totuus on tunnustettu vihollinen ja suuri kauhistus. Totuudenpuhujat halutaan valtakunnansyyttäjän voimin tuomiolle, koska totuus on rikos.

Anonyymi

Joku viisas on sanonut, että et voi kuljettaa totuuden soihtua väkijoukossa kärventämättä jonkun partaa. Nykysuomessa nämä parrakkaat tuntuvat olevan naisoletettuja.

Ani

Eikö riitä, että on yhteys islamiin. Ääri-islamistiksi, terroristiksi voi ryhtyä minuutissa. Sama oppikirja molemmilla.

murre riepunen

Afgaanilta, jonka pahin tärinä sodan kauhujen myötä helpottaa seisoessaan Suomen kamaralla, kysymys esitetään tiukkaan sävyyn, kuulutko mihinkään terroritekoja puuhailevaan järjestöön? Mikäli vastaus on kyllä, poistetaan välittömästi, vastauksen ollessa ei, poistetaan välittömästi, valhetta syytä epäillä, mitään ei jätetä sattumanvaraan.

Kata

https://www.instagram.com/p/CTOL5gssBuk/?utm_source=ig_web_copy_link

Mutta..näitä on taatusti mukana ja pahempaakin!Onkohan edes tuo lapsi oma…järkkyä,niin sairas maailma!Rikolliset suojellumpia kuin normi kansalaiset!

Mitä sota on? Ja mitä se ei ole?

Monesti kuulee toitotettavan että ”Olemme sodassa” mutta kukaan ei oikein tunnu tietävän mitä se konkreettisesti tarkoittaa. Sitä vain toistetaan papukaijana.
No, hankkikaapa käsiinne Wolf E. Halstin kirjoittama kirja ”Suomen puolustaminen” ja lukekaa ajatuksella ensimmäinen osa:”Sodasta yleensä”. Muistakaa lukiessanne että kirja on kirjoitettu vuonna -39 joten sen suomenkieli on osin katonaista.
Kirjassa sanotaan sodasta mm. että ”sodan aiheuttavat ristiriidat”, ”politiikka on äiti ja sota on sen lapsi” ja että ”sota on politiikan jatkamista toisin keinoin”. Yksi tärkeimmistä lauseista on:”Sodan päämäärä on vastapuolen taivuttaminen luopumaantahdostaan, se taistelutahdon murtaminen”. ”Hyökkääjä tavoittelee sodassa aina aineellisia etuja…”, ”Mutta hyökkääjä, valloitaja pyrkii myös johdonmukaisesti aina sulautumaan valoitetun tiseensä, varmistaakseen siten aineellisen saaliin. Valloitetun perinteet, sivistys, kieli jne ovat hänelle vastemielisiä…”
Kun jo näitä kohtia vertaa politikkojemme ”pakolaispolitiikkaan” niin voi huomata että niiden taistelutahto on murrettu ja se on muuttunut kiimaksi. Me annamme asuntojamme, maa-alueitamme ja verorahojamme sekä EU:lle että pakolaisille. Taistelutahtomme on murrettu ja se ei tiedä hyvää. Tämä sota tulee konkretisoitumaan konfliktiksi hyvin nopeasti.
Kun tätä täydennetään kommentilla:”Sotaa ohjaavat kaksosvejekset itsekkyys ja kateus” niin miten tuo alusahdus sopiikaan nykytilanteeseen. Politikkojemme ohella pakolaisiin. Ja lopuksi ehkä se yksi kirjan jalokivistä:
”Omakohtaisesti voime edellä mainitun nojalla todeta että jokainen meitä kohtaan suunnattu hyökkäys perustuu haluun ryöstää meiltä jotakin ja saattaa meidät entistä huonompaan asemaan, peittipä hyökkääjä sitten aikomustaan kuinka suurella aatteellisuudella ja jaloudella tahansa”.
Ja nyt kun katsotte mitä on tahantunut viimeisten 28 vuoden aikana, niin voimme todeta että olemme olleet totisesti sodassa. Se ei ole konflikteja eikä väkivaltaista hyökkäyssotaa, vaan taustalla tapahtuvaa sissi-sotaa. Jonka ovat mahdollistaneet materialistiset politikkomme joiden ajatusmaailma itsenäisyyden säilyttmämiseksi on tuhoisa:”Miksi puolustaisin isänmaata? Enhän omista siitä pienintäkään palasta”. Eivätkä ne ymmärrä että elinehto on henkensä säilyttäminen. Joka ei säily pitkään ilman isänmaata ja sen kanssan tekemää työtä.

John Quiman

Maailmassamme pelataan vallasta, se on keskeisin idea. Se itsessään on jatkuvaa sotaa. Kun sotaa käydään siten, että omat myyvät sielunsa alistajille ja manipuloivat omaa kansaa, on kansalaisen vaikeampaa huomata alistamispyrkimyksiä ja helpompaa antaa vähän kerrallaan periksi ajatellen: no, kyllä minä tuon verran voin antaa periksi. Lopulta onkin kaikki viety ja kansalainen istuu tien poskessa tyhjätaskuna ja vailla oikeuksia uudessa, uljaassa ihanneyhteiskunnassa.

Ilkka Forsten

Sota on epäonnistuneen valtiopolitiikan jatke.

Ilkka Forsten

Tulee jotenkin mieleen elokuva Full Metal Jacket. Erityisesti se kohtaus jossa kuljetuskopterin ovella oleva konekivääriampuja alkaa sanailemaan itsestään.

Lopultahan kysymys kuuluu, ” mistä tiedät ketkä ovat Vietkongin sissejä ja ketkä ei siellä riisipellolla ?” Vastaus on, ” Ne jotka lähtee juoksemaan karkuun on sissejä, ja ne jotka jää paikoilleen ,on sisseiksi epäiltäviä.”

Ja kysymys jatkuu, ” ammutko siis naisia ja lapsiakin.” vastaus, ” Toisinaan.” ja kysymys, ” miten se on mahdollista ?” ja vastaus, ” helposti, otetaan vaan lyhempi ennakko.”

Kata

Huikea leffa..ja tehty Englannissa…mutta uskottavuus ei himmene siitä!Yksi parhaista mitä olen nähnyt.

John Quiman

Brittielokuvat tapaavat olla tylsiä.

Kata

Juu mutta Kubrick ei ollu tylsä…. 🙂

Anonyymi

Ei pidä unohtaa muslimien taqiyyaa, joka oikeuttaa valehtelemaan, jos voi parantaa omaa asemaansa tai puolustaa Allahin kunniaa.

marko

Kysykää Nergin Päiviltä, sehän tiesi jo vuonna 2015 kaikkien tänne tulijoiden taustat ja ammatit. =)

nerkele sentään

Siitä jäi kyllä toimittajakunnalle pysyvä tahra kun Nergiä ei tuolloin hiillostettu kyseisestä paksusta väitteestä.

vesku

meni ja otti kuulemma KESKI-Suomen kunnassa olevan vapaan , tuuraus paikan Karjakkona,,,,

Lennart

Terroristiyhteyksillä varustetut henkilöt ovat Peksun ja Hutisalon puljujen toivelistoilla. Aika paljon on näitä koneissa.

Ilkka Mänttäri

Mitä voi edellyttää sisäministeriltä tai ulkoministeriltä jotka rikkovat lakia, jopa perustuslakia, ja katsovat olevansa oikeutettuja siihen.Sivistysvaltiossa tuollainen olisi eronnut jo aikaa sitten. Sivistysvaltioissa lain rikkomisesta joutuu vastuuseen, vaikka olisi ministeri.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Hätätila tai väärinymmärrys

Suomeen on otettu vain hyviä afgaaneja jotka sopivat isiksi jo aiemmin noudetuille isis-äideille. Onnea uusioperheille ja toivottavasti löytyy kiva omakotitalo tai 6h asunto Helsingin keskustasta. Uusi elämä uusilla puhtailla henkkareilla onkin kliffaa.

uhrimieli

… kunnes tulee kutsu pyhään sotaan (vaikkapa Vantaalla)

Hölmölä

Tänne ollaan lennätetty vip koneella isis terroristeja aikaisemminkin. Eli tuskinpa mitenkään erityisemmin tarkastellaan. Migri painaa ympäripyöreätä päivää, jotta puitteet on kunnossa kunniakansalaisille.

Ilkka Mänttäri

Aika paha.

timo

Ei mitenkään. Etenkin kun tuollaisissa paikoissa on poikkeuksellisen paljon soluttautujia joiden tehtävä on vakoilla vastapuolta tai valmistella terroritekoja yms.

Kaitsu

Homppel Huavisto ja Hutisalo vannoo ja vakuuttaa käsi jo lopetetun vihreä lanka lehdykän viimeisen numeron päällä, että yhtäkään epäilyttävää henkilöä ei sakkiin sakeaan ole eksynyt. Kaikkihan nää on sitäpaitsi vielä kuuluneet Afganistanin vihreisiin ja ovat vannoutuneita kasvis syömäreitäkin vielä ja ilmastonmuutoksen aakkoset osaavat vaikka väärinpäin.
Siihen meidän maan matosten on uskominen, ku pässin sarviinsa.

Ilkka Mänttäri

Ohitan tuon homppeli sanan kun nämä asiat eivät ole noista asioista kiinni. Älykkäitä ihmisiä löytyy kaikkialta, jopa joku vihervasemmistolainen voi löytää valon, noin kuvainnollisesti ajatellen.

Ilkka Forsten

Mikähän siinä on että toistuvasti voi valehdella milloin minkäkin asian tai lukumäärän, ja koskaan ei joudu mistään vastuuseen ? Voisiko syy olla niin yksinkertainen että vihreät ei noudatakkaan Suomen lakeja vaikka ovat ministerivalassa niin vannoneet ?

Ja jos tästä on kyse, se on rikos eikä rike ja kun kyseessä on rikos, se tarkoittaa ettei henkilöllä voi olla mitään oikeutta määräillä kuinka muiden tulee asioihin suhtautua. Jos poliitikkoja ei sido mitkään säännöt tai lait, niin miksi me kansana tottelemme heitä ?

Älkää vedotko siihen että teette lakeja tai muuttelette niitä meidän hyväksemme, sillä sehän ei pidä paikkaansa, ei ole pitänyt enää pitkään aikaan.

Kata

https://www.instagram.com/p/CTNHpK9lg9Q/?utm_source=ig_web_copy_link
Koska..nämä valehtelijat eivät välitä kenestäkään ja kun ovat vallassa luulevat olevansa voittamattomia!
Kuten creepy Joe ja palioko kello on kun arkkuja viedään koneesta….ei kiinnosta nuo lähes lapsia olevat vainajat.

John Quiman

Nykyisin lakeja halutaan tehdä kansan kontrolloimiseksi, ei kansan hyväksi. Jokuhan niistä valitteli sitä, että perustuslaki on niin hankala, kun se vaikeuttaa heidän toivomiensa lakien tekemistä ja etsivät kuumeisesti kiertoteitä saadakseen haluamansa lait tehdyksi.

Tuolla valittelijalla ei ollut vähääkään mielessä perustuslain henki, vaan ainoastaan se, että kuinka sitä voisi kiertää.

Minuhe Kerettiläinen

”Nykyisin lakeja halutaan tehdä kansan kontrolloimiseksi, ei kansan hyväksi.”
Oikein hyvä huomio – josta voi tulla tuomio, jos polpo tai raija näkee…

OTU

Tästä tietyn porukan jatkuvasta tänne haalimisesta tuli mieleen. Kävelin juuri Frankfurtin keskustassa. Siis Sydänsaksaa. Niin silmämääräisesti ainakin puolet porukasta ei ollut heinzeja ja ingrideitä, vaan näitä paremmin ruskettuneita siellä seisoskeli ja maleksi. Minusta suoraan sanottuna vastenmielistä. Enkä siellä kauaa viitsinytkään steppailla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tuo on Kalergi-suunnitelman tarkoitus. Mama Merkel siitä oikein 150k€ palkinnon sai 2011.

Kaino-Vieno Huttunen

Miksi aina puhutaan yhteyksistä terroristijärjestöihin? Yhteys on varsin epämääräinen käsite. Se voi merkitä miltei minkä tasoista yhteydenpitoa tahansa, jota viranomainen sitten tarkkailee saamatta mitään aikaiseksi. Miksei puhuta vain suoraan islam-uskontokunta nimiseen terroristijärjestöön kuulumisesta. Tavalla tai toisella ne terrorisoivat meitä. Lieväasteisin tapa on somalin aromipilvi rappukäytävässä, sitten tulee mölinä, sitten talouden terrorisointi ja loppupäässä Ruotsin kaltainen sissisota.

kunniaklaanilainen

Hyvin avattu tuo asia.

Kuinkahan kauan joudumme vielä kestämään sitä virallista teeskentelyä, että maallistunut suvaisevaisuus ja iso muslimivähemmistö muka pystyisivät elämään rakentavasti rinnakkain samassa valtiossa ?

Vaatiiko sen myöntäminen todellakin verta, hikeä ja kyyneleitä ?

Ilkka Forsten

” Hiki säästää verta.” Saksalainen sotilasoppi.

Ilkka Forsten

Viimeksi tulee taivaallinen rauha, Allahu on silloin kuopattu.

Puolueeton

Aivan turha kysymys kansanedustajalta. Saa vain rasistin leiman, vaikka kysymyksen syynä on oman maan turvallisuus.

  1. Eihän siihen ole vastausta, koska kuka olisi ehtinyt selvittää tuotujen henkilöiden taustat.
  2. Menneet osoittavat, ettei selvitystä tehty ennenkää, sanottiin vain ”taustat tunnetaan”. Kuitenkin ei tiedetty edes varmasti, mistä arabimaasta vastaanotetut olivat ja minkä ikäisiä olivat.

Suomen viranomaisissa on liikaa pahanlaatuisen aivomutaation saaneita. Mutaatio panee ihmisarvoissa etusijalle oman arvon samankaltaisten joukossa ja terveen järjen vastaisen suvaitsevaisuuden, jotka ovat hyvin haitallisia yhteisössä. Perinteiset suomalaiset ovat altruistista kanssa, ja siksi noilla poliittisten päättäjien mutaatioilla on kansalle kohtalokkaat seuraukset.

Tuumailija

Sinisilmäisen humanismin lasku tulee veronmaksajien maksettavaksi. Kuten koraanikin ohjeista, vääräuskoisten kusettaminen on ennen kaikkea velvollisuus ts. valehtelu heile on ihan oikein.
Tuossa eräs henkilö twiittaili kabulista tunelmia; liikenne oli ihan normaalia, ravintoloissa porukkaa syömässä ja kaduilla aikaa viettämässä, ihan normaali meininki kuin hesassa konsaan. Muutamat liikkeenharjoittajat tietty pukivat hieman kauluspaitaa paksumpaa alle, ihan varmuuden maksimoimiseksi. Keltainen lehdistö antaa hyvin ohjatun ja yksipuolisen, tarkoitushakuisen kuvan vallitsevasta tilanteesta.

Ilkka Forsten

Siis näin. Parhaillaan toimittajamme on Kabulin lentokentällä, luodit viheltävät ja sirpalesade on kammottava, jossain itkee vanhempansa kadottanut sylivauva jota Suomalainen rauhanturvaaja koittaa etsiä kuumeisesti. Taleban ampuu taukomatta, jo monta tusinaa naista ja lasta sekä vanhusta on saanut surmansa, paljonko meidän tulee vielä katsoa sivusta tätä kansainvälistä murhenäytelmää, jossa viattomat joutuvat uhreiksi. Onko hallituksemme niin sydämetön että voi sallia tämän jatkumisen todennäköisesti loputtomiin. Toimittajamme Annuliina Hampumperä ( osa sukua ) perähamppu suree menetettyjen ihmisten puolesta, ja kohdistaa vaativan katseen Pekka Haavistoon joka on autettavien ainoa toivo tässä surkeuden tyyssijassa. Kyynel vierähtää hampunperän poskille, julma ja sydämetön maailma kohtelee ihmisiä niin väärin..

VÄÄRIN, ei niitä kohtele sydämetön maailma vaan sydämetön Islam. Annuliina tule pois sieltä, ei sinulla ole kuitenkaan mitään asiallista sanottavaa, ja pekka kyllä hoitaa koko afganistanin Espooseen, siis ainakin ne raskaana olevat mieh.. Anteeksi naiset ja lapset.

Nestori Lundahl

Jokaiselta kysyttiin erikseen ”Oletko terroristi” ja jos vastaus oli mitä tahansa niin pääsi kyytiin.
Tuo 413 on vasta alkua, kun kohta aletaan kuskaamaan maahan heidän perheen jäseniään ja sukulaisiaan ja sellaisiksi väitettyjä, jolloin lopullinen tulijoiden määrä on noin 30*413=12 390.

John Quiman

Tulijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia. Näinhän meille hallituksen taholta kerrottiin aiemmin. Siispä varmistetaan kysymällä, että oletko talibanaani? Vastaus on sitten totuus.

Kata

Kyllä mutta vain naisia ja lapsia suurin osa väitti eräs suvakkirouva toisaalla…muttei osannut sanoa mistä tietää että näin on..on vain sanottu uutisissa .. 😀 Hän sanoi että pakko tuoda koska jo ovella käy kalpaten ja mie että miksei ne miehet puolustaneet vaan vätykset heitti pyssyt nurkkaan ja eiku pakoon jättäen ne naiset ja lapset.Hän väitti minun olevan vihainen persu ja etten ymmärrä kulttuurieroja,voihan vattujen vattu! 😀
En ees yritä ymmärtää niiden ”kulttuuria”,se on suoraan tunkiolta.
Miten ihmeessä voi olla noin sekoja maan päällä,siellä ja täällä?
Ei hänkään ymmärtänyt että 5,5 miljoonainen porukka ei pysty elättämään sitä väkimäärää(entisten lisäksi) joka tuolta lappaa valmiiseen pöytään.Kuulemma kaveria ei jätetä hahaha….Ja että meillä on KUNNIAVELKAA heitä kohtaan!No jotain 880 miljoonaa on jo annettu..niin mitä kunniavelkaa???
Migreeni iski.

John Quiman

Juuri ne kulttuurierot ovat erinomaisen pätevä syy olla laskematta maahan suvakkien tavoin haitallista ainesta. Vastustushan syntyy juuri siitä, että ymmärtää kulttuurierot. Ei se ole vihaa, vaan viileää realismia.

Kata

Sanoinkin hänelle että en ole rasisti vaan realisti mutta ymmärrän ettei höttöpilvissä sellaista sanaa edes tunneta.Uskomatonta oli höperryksensä.Toivotin onnea valitsemallaan tiellä…

John Quiman

Niinpä, suvakkipilvenveikot eivät ymmärrä, koska ideologia ei salli mitään, mikä on totta.

Ilkka Forsten

Sama kuin kysyisi banaanilta oletko Chiquita. Ei, olen Jaffa, mutta voin kyllä olla chiquita jos sillä saa paremmat etuoikeudet.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Jaffalla (729) on varmasti paremmat etuoikeudet. Ei ne mitään ckititoja päästä kasvupaikoillensa.