Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Olli Immonen oikaisee Ylen toimittajan virheellisen väitteen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen. Kuva Eduskunnan kuvapalvelu.
Kansanedustaja Olli Immonen oikaisee Ylen toimittajan Annika Damströmin väitteen, että Immosen mielestä poliitikkojen tulisi voida vaikuttaa Ylen ohjelmasisältöihin.

Kansanedustaja Olli Immonen oikaisee Facebook-sivullaan Ylen toimittajan Annika Damströmin väitteen, että Immosen mielestä poliitikkojen tulisi voida vaikuttaa Ylen ohjelmasisältöihin.

”Ylen A-teema -ohjelmassa toimittaja Annika Damström väitti valheellisesti, että minun mielestäni poliitikkojen tulisi voida vaikuttaa Ylen ohjelmasisältöihin. Todellisuudessa en ole koskaan missään yhteydessä sanonut mitään tällaista. Mielestäni Ylen on toimittava jatkossakin riippumattomasti ja esimerkiksi hallintoneuvoston ja journalistisen toiminnan välillä on syytä säilyttää palomuuri, aivan kuten tähänkin asti,” Immonen kertoo.

Kansanedustaja kertoo esittäneensä sekä julkisesti että Ylen hallintoneuvoston kokousten suljettujen ovien takana useaan otteeseen huolensa siitä, ettei Yleisradion journalismi ole ollut puolueetonta ja neutraalia, niin kuin sen hänen mielestään tulisi olla, ja hän uskoo myös suomalaisten enemmistön toivovan, että Yle pyrkisi journalismissaan ennen kaikkea totuuteen, puolueettomuuteen ja tasapuolisuuteen.

”Kansan mandaatilla kansanedustajina toimivien henkilöiden ja Yleisradion toimintaa valvovan hallintoneuvoston jäsenten täytyy voida nostaa selkeitä epäkohtia esiin,” Immonen toteaa ja jatkaa, että Yle ja Ylen toimittajat eivät saa kohottaa itseään kritiikin yläpuolelle.

Immonen kertoo saamansa kansalaispalautteen perusteella, että yhteiskunnassamme vallitsee tällä hetkellä todellinen huoli siitä, etteivät puolueettoman journalismin perusperiaatteet toteudu Ylessä toivotulla tavalla. Esiin on noussut muun muassa huoli siitä, miten Yle kohtelee ja eriarvoistaa poliittisia toimijoita journalismissaan.

”Tämä käy ilmi esimerkiksi Ylen nostaessa paheksunnan kohteeksi lähes poikkeuksetta kansallismielisiä, ”äärioikeistolaisia”, ”oikeistopopulistisia” ja konservatiivisia poliitikkoja samalla kun se on kohdellut silkkihansikkain punavihreitä ja arvoliberaaleja poliitikkoja. Lisäksi huolta kansalaisten parissa on herättänyt se, että usein Ylen toimittajien henkilökohtaisten asenteiden ja mielipiteiden koetaan värittävän ja dominoivan Ylen journalismia. Tämä on näkynyt poliitikkojen eriarvoistamisen ohella mm. maahanmuuttoa käsittelevässä journalismissa,” Immonen kertoo.

”Ylen toiminta rahoitetaan veronmaksajien rahoista, joten sen ei ainakaan minun näkemykseni mukaan tulisi toimia samalla tavalla kuin esimerkiksi yksityinen Helsingin Sanomat ja välittää yksipuolista tietoa tiettyä poliittista ideologiaa palvellen,” kansanedustaja Immonen perustelee.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa