Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Olli Immonen: ”Onko johtava media kansan vihollinen?”

Kuva Olli Immonen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen muistuttaa, että lehdistönvapaudesta huolimatta media ei voi olla immuuni kritiikille.

– Onko Trump mediakritiikissään täysin väärässä? Minun mielestäni ei ole, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen Facebook-kirjoituksessaan viitaten YK:n ihmisoikeus­komissaari Zeid Ra’ad al-Husseinin ulostuloon, jossa tämä syytti Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia mediavastaisuudesta.

Kansanedustajan mukaan media ja toimittajat eivät voi olla immuuneja kritiikille tilanteessa jossa ne pyrkivät vaikuttamaan mielipiteisiin.

– Lehdistönvapaus on tietysti tärkeä asia, jota on syytä puolustaa jatkossakin. Lehdistönvapaus ei tarkoita kuitenkaan sitä, että media voisi olla immuuni kaikelle kritiikille. Mediaa ja toimittajia ei voida sulkea kritiikin ulkopuolelle varsinkaan nykytilanteessa, jossa ne pyrkivät aktiivisesti tekemään politiikkaa ja vaikuttamaan oman valta-asemansa kautta ihmisten mielipiteisiin, kansanedustaja painottaa.

Immonen muistuttaa, että ”Trumpia inhoava liberaali valtamedia vastustaa Trumpin politiikkaa ja hyökkää usein valheilla ja vääristelyllä häntä vastaan”, ja siksi Yhdysvaltojen presidentillä on täysi oikeus puolustautua ja vastaavasti myös oikeus hyökätä poliittista mediaa vastaan.

Perussuomalaisten kansanedustajan mukaan sama asetelma kuin Yhdysvalloissa pätee myös Suomessa.

– Liberaalit johtavat tiedotusvälineet inhoavat perussuomalaisten kansallismielistä, kansallisen edun puolustamiseen tähtäävää politiikkaa. Siksi perussuomalaisia ei päästetä mediassa esiin kuin pääasiassa negatiivisessa valossa, kansanedustaja muistuttaa.

– Ja tätäkö ei saisi sitten arvostella? Entä kun sama media toistaa jatkuvasti papukaijan tavoin, kuinka maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat rikkautta ja niiden vastustajat rasistireppanoita. Tätäkään ei tietysti saisi kritisoida, Immonen huomauttaa.

Nykytilanteessa Immonen kokee demokratian toteutumisen kannalta mediakritiikin esittämisen velvollisuudeksi. Hänen mukaansa kansanvalta ei toteudu tilanteessa, jossa ”vapaa” lehdistö kohtelee toisia puolueita ja niiden toimijoita eriarvoisesti ja syytää ulos poliittisesti värittynyttä propagandaa.

– Vapaalla medialla on tietysti oikeus tehdä näin (julkisrahoitteista Yleä lukuun ottamatta), mutta samalla myös kansalaisilla poliitikot mukaan lukien on oltava oikeus kritisoida median toimintaa, jos kyseinen toiminta koetaan demokratian toteutumisen ja yhteiskunnan kokonaisedun kannalta ongelmalliseksi, perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen painottaa.

  • 519
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset