Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Packalén sisäministeri Ohisalolle: Lopettakaa anarkialle flirttailu

Maria Ohisalo. Kuva Mikko Kauppinen / Vihreät.

Sisäministeri Ohisalo on sanonut vaativansa poliisilta selvitystä voimakeinojen käytöstä kurdien mielenosoituksessa. Kansanedustaja Packalén muistuttaa, että poliisin tehtävä Suomessa on turvata yleinen turvallisuus ja järjestys.

Poliisi joutui turvautumaan voimankäyttöön kurdien asemaan Lähi-idässä liittyvässä mielenosoituksessa Helsingissä lauantaina. Mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin ohjeita, joten poliisi joutui turvautumaan voimakeinoihin. Mielenosoituksen alkuvaiheen tapahtumista on kirjattu rikosilmoituksia muun muassa kokoontumisrikkomuksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on kertonut twiitissään vaativansa poliisilta selvitystä varautumisesta ja voimakeinojen käytöstä kurdien mielenosoituksessa. Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén tyrmää sisäministeri Ohisalon twiittailun.

– Mielestäni tällainen populistinen tviittailu ei sovi sisäministerin arvolle. Se antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta.

Packalén muistuttaa, että poliisin tehtävä Suomessa on turvata yleinen turvallisuus ja järjestys. Mielenosoittajilla on oikeus osoittaa mieltään, mutta heidän on noudatettava lakia ja poliisin heille antamia ohjeita ja määräyksiä. Aiemmissa Turkin vastaisissa mielenosoituksissa osallistujat ovat esimerkiksi kivittäneet lähetystöä ja rikkoneet ikkunoita sivullisten kodeista.

– Miten poliisin olisi tullut toimia lauantain mielenosoituksessa, jotta olisitte ollut tyytyväinen? Olisiko poliisin pitänyt ilmoittaa, että se poistuu paikalta, elleivät mielenosoittajat noudata saamiaan ohjeita ja määräyksiä? Olisiko poliisin mielestänne täytynyt jättää lailliset velvollisuutensa suorittamatta?

– Jos haluatte antaa vallan anarkialle, teidän on paras yrittää muuttaa lainsäädäntöä eduskunnassa esimerkiksi niin, ettei poliisi vastedes saa turvata yleistä järjestystä ja turvallisuutta tietyissä mielenosoituksissa. Vastaavana ministerinä ette voi sellaista mielestäni vaatia.

Kansanedustaja Packalén huomauttaa, että poliisin kurdimielenosoituksessa käyttämä etälamautin on viranomaisten voimankäyttövälineistä lievin. Poliisilla on myös muita erilaisia voimankäyttövälineitä – kuten patukka, koira ja ampuma-ase – sekä suojavarusteita, jotka mahdollistavat esimerkiksi etälamauttimen käytön tilanteissa, joissa poliisi ei joudu taistelemaan hengestään tai suojaamaan välittömässä vaarassa olevien muiden ihmisten henkiä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa