Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Peltokangas: Politiikka vahvasti mukana poliisin toiminnassa?

Mauri Peltokangas piti koskettavan muistopuheen terrorismin uhreille ja omaisille Turussa elokuussa 2018.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas kyseenalaistaa tiedotteessaan poliisin puolueettomuuden viimeaikaisten vihapuhetutkintojen ja julki tulleiden ulkomaalaisten suorittamien seksuaalirikosten valossa. Kansalainen julkaisee tiedotteen kokonaisuudessaan sen runsaan ja merkittävän asiasisällön vuoksi.

Viime viikkoina olemme saaneet lukea lehdistä lisää järkyttäviä uutisia liittyen maahanmuuttajien tekemiin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin, eikä näille uutisille näy loppua olevan tulossa. Helsingin Laajasalossa asuvan ”enoksi” kutsutun marokkolaistaustaisen lapsisaalistajan rikosnimikkeitä on tähän päivään mennessä kirjattu jo 25, ja juttu on pian menossa syyteharkintaan. Vihjeitä kyseisestä miehestä poliisi sai 80, mutta huomioitavaa on, että vasta sen jälkeen, kun asia tuotiin julkisuuteen 29.7. Mies itse oli vangittu jo maaliskuussa.

Toisen törkeän lapsisaalistajan, median ”espoolaismieheksi” kutsuman turkkilaistaustaisen miehen kontolle on kirjattu peräti 52:een eri lapseen kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä. Nämä tapaukset ovat sijoittuneet vuosille 2018-2019. Tämäkin rikosaalto paljastui jo tämän vuoden maaliskuussa, yhden lapsen vanhemman ottaessa yhteyttä poliisiin.

Se, mikä näitä kahta tapausta yhdistää on, että molemmat rikoksista epäillyt pidätettiin jo maaliskuussa 2019 ja saamieni tietojen mukaan vielä samana päivänä, mutta julkisuuteen nämä tapaukset annettiin kuitenkin vasta kuukausia myöhemmin. Herääkin vahvasti epäilys, ovatko poliisi ja media tietoisesti pimittäneet rikokset kansalta siksi, että niiden vaikutus huhtikuussa pidettyihin eduskuntavaalien tuloksiin olisi ollut kiistaton, ja pimittämällä nämä rikokset haluttiin minimoida maahanmuuttokriittisen Perussuomalaisten kannatus vaaleissa.

Perustuslain mukaan poliisin ja oikeuslaitoksen tulee olla poliittisesti täysin sitoutumattomia. Onko näin?

Kollegani Juha Mäenpään aikaansaama itkupotkuraivari sanasta ”vieraslaji” on suomen historian valossa täysin vertaansa vailla oleva poliisin toiminnan riman alitus ja paljastaa eittämättä viimeistään tässä tapauksessa viranomaisvallan puolueellisuuden ja prioriteetit tutkittavia kohteita, tapauksia ja tutkintaan tulleiden tapausten ”kiireellisyyttä” valittaessa.

Taannoin paljonkin julkisuudessa olleiden kansanedustajien al-Taeen (SDP) sekä Päivi Räsäsen (KD) julkiset kirjoittelut eivät poliisin mielestä nähtävästi olleet kovinkaan vakavia, eivätkä vaadi aikaa, sillä ainoastaan Mäenpään osalta tutkinta etenee syyttäjälle. Poliisi mietiskelee vielä kosmeettisesti Räsäsen ja al-Taeen osalta, rajataanko tutkintaa, eli suomeksi sanottuna lopetetaanko koko tutkinta heidän osaltaan. Näin tulee varmasti käymään, kuten nykyisin demareissa vaikuttavan kaupunginvaltuutetun Husu Husseinin tapaus osoitti. Puolta miljoonaa suomalaista saa haukkua mielin määrin rasisteiksi, jos sanoja ja sanojan aatemaailma on ”oikea”, mutta sanaa ”vieraslaji” ei saa käyttää retorisesti edes perustuslain suojaaman kansanedustajan lausumana eduskunnan täysistuntosalissa.

Jos ja kun kollegani Mäenpään tapaus tulee Helsingin poliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisarion, vihreiden puolueen entisen jäsenen ja vihreiden kuntavaaliehdokkaan Pekka Hätösen toimesta eduskunnan käsiteltäväksi, on lopputulos päivänselvä, ja ainoa totuus tästä perusteettomasta tutkinnasta ja kansanedustajan perustuslaillisen oikeuden estämisestä on poliisin jo valmiiksi rajallisten resurssien käyttäminen ja veronmaksajien rahojen tuhlaaminen punavihreän ajatusmaailman hyväksi.

Pystyykö tavan kansalainenkaan enää luottamaan poliisiin?

Mielestäni jo Hätösen taustan perusteella on aivan selvää, että kyseessä on räikeä poliittisväritteinen motiivi ja hutkinta. Ihmettelen myös suuresti, jos tällä hetkellä ei ole jo matkalla nipullista tutkintapyyntöjä tämän Mäenpää-casen esiin nostaneista virkamiehistä mahdollisten virkavirheiden osalta. Hätösen ja Taposen kaltaisten niin kutsuttujen vihapuhepoliisien on aivan turha kuvitella, että oikea demokratia häviää tästä maasta sillä, että lähdetään nostelemaan syytteitä kansanedustajia vastaan, kun aatemaailma on eri kuin heidän omansa. Mielestäni tällainen toiminta ei ole demokraattista.

Vaikka mies eroaisikin puolueesta virkansa hoitamisen jääviyden vuoksi, ei aate lähde miehestä pesemälläkään, eikä vihreään toimintaan osallistuminen. Mikäli Suomen oikeuslaitos tuhlaa aikansa ja rahansa tyhjänpäiväisten asioiden tutkimiseen ja somekeskustelujen kyttäämiseen, ei ole ihme, että lasten hyväksikäytöistä lähetetyt 2000 vihjettä ovat jääneet tutkimatta ja toimenpiteitä vaille, kun tärkeämpää on se, mitä joku sanoi joskus Facebookissa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa