Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Peltokangas vaatii hallitukselta selvitystä vihapuheen määrittelystä

Kuva Paasikivi / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas jätti tänään kirjallisen kysymyksen hallitusohjelman vihapuhekirjauksesta.

Hallitusohjelman kohdassa ”Oikeusvaltion kehittäminen” tilannekuvaosiossa on lause ”Nykytilan parantaminen edellyttää arjen turvallisuuden edistämistä, eriarvoisuuden kaventamista sekä toimivaa yhteiskuntaa, jossa syrjäytymiseen ja vihapuheeseen puututaan”.

Mauri Peltokangas.

– Mitään konkreettista selitystä, mitä vihapuhe tarkoittaa, ei hallitusohjelman kirjauksissa mainita, kansanedustaja Peltokangas kertoo.

– Nyky-yhteiskunnan kirjoittamattomissa säännöissä vihapuhetta on kaikki, mikä ei sovi vastaanottavan henkilön tai kohderyhmän omiin tarkoitusperiin tai henkilökohtaisiin arvopohjiin, Peltokangas jatkaa.

Sanaa viljellään Peltokankaan mukaan laajasti myös verovaroin kustannetussa Yleisradiossa sekä muissa medioissa. Väitetään jopa, että vihapuheesta on langetettu tuomioita, vaikka koko vihapuhe-sanaa ei Suomen lainsäädäntö tunne, eikä siitä ole rikoslaissa mainintaa.

– On vaarallista sisällyttää laajasti tulkittua ja suoraan sanottuna keppihevosena käytettyä sanaa hallitusohjelmaan, jotta sitä voitaisiin käyttää asioista eri mieltä olevien hiljentämiseen ja sananvapauden rajoittamiseen, Peltokangas muistuttaa.

Kansanedustaja Peltokankaan hallituksen ministereille jättämässä kirjallisessa kysymyksessä tiedustellaan, mitä hallitusohjelmakirjauksen vihapuhe konkreettisesti tarkoittaa, mikä taho sen määrittelee ja aikooko hallitus ottaa huomioon mahdolliset tulkintavirheistä aiheutuvat ongelmat vihaisen puheen ja vihapuheen välillä lainsäädäntöä valmistellessaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa