Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Purra hallituksen aikeista helpottaa turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeutta: ”Vihreää epärationaalista politiikkaa”

Kuva Shutterstock.

Sisäministeriö valmistelee ulkomaalaislain muutosta, jolla helpotetaan turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeuksia eli poistetaan karenssiaika, jonka jälkeen saa työskennellä.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalon luotsaaman sisäministeriön valmistelemalla muutoksella halutaan ”hyödyntää maassa oleskelevien kansainvälistä suojelua hakeneiden työpanosta nykyistä paremmin”. Lain on määrä olla väliaikainen, ja sillä halutaan ”saada riittävästi työvoimaa etenkin kausityöntekijöitä tarvitseville puutarha-, maatalous- ja luonnontuoteteollisuusaloille”.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja kansanedustaja Riikka Purra tyrmää hankkeen, josta on kuulunut huhuja pitkin kevättä.

– Tälläkin hetkellä turvapaikanhakijat saavat tehdä töitä 3-6 kuukauden jälkeen, riippuen lähinnä siitä, ovatko paperit mukana vai hukassa, Purra muistuttaa.

Purran mukaan oleellista on kuitenkin se, että turvapaikanhakijat eivät tee töitä, edes karenssin jälkeen. Tätä eivät hallitus ja etenkin vihreiden johtama sisäministeriö ole huomioineet ulkomaalaislain muutosta kaavaillessaan.

– Työllisyysaste on käytännössä olematon eikä se valitettavasti suureksi nouse suojeluaseman saamisen jälkeenkään, kansanedustaja sanoo.

– Hallitus ja etenkin vihreät väittävät tekevänsä tietopohjaista politiikkaa, mutta tämä osoittaa, että edes tilastoja he eivät jaksa katsoa.

Kansanedustaja muistuttaa, että turvapaikkapolitiikan yhä tiiviimpi yhdistäminen työperustaiseen siirtolaisuuteen mitätöi turvapaikkajärjestelmän hyväksyttävyyden.

– Se lisää väärinkäytöksiä molemmissa ja pahentaa matalapalkkamaahanmuuttoon liittyviä ongelmia, kuten alipalkkausta ja hyväksikäyttöä. Turvapaikkapuhuttelun lopputuloksella on yhä vähemmän merkitystä.

– Tämä on vihreää epärationaalista politiikkaa, jonka muut hallituspuolueet jostain syystä siunaavat. Politikointia vakavan kriisin varjolla, Purra toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa