Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Purra maahanmuuton todellisista kustannuksista: Jokainen somali maksaa Suomelle 1,4 miljoonaa euroa

Kuva Shutterstock.

Kansanedustaja Riikka Purra kirjoittaa Facebook-sivullaan hallituspuolueiden ”puhuneen tänään taas salissa outoja maahanmuuton kustannuksista” ja muistuttaa asian todellisesta laidasta.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra muistuttaa, että vastaanottoon ja kotouttamiseen liittyvät kulut ovat vain osa maahanmuuton kokonaiskustannuksista.

– Vastaanottoon ja kotouttamiseen liittyvät kulut – joihin tänäänkin viitattiin maahanmuuton kuluina – ovat pieni murto-osa siitä negatiivisesta julkisen talouden vaikutuksesta, minkä koko maahanmuutto aiheuttaa.

Kansanedustaja huomauttaa, että on varsin pieni murhe, paljonko vastaanottokeskuksiin ja kotouttamiseen menee tänä vuonna. Merkityksellistä on se, paljonko kuluu kaikkina edeltävinä vuosina Suomeen saapuneiden ”nettovaikutuksiltaan erittäin negatiivisiksi jäävien” maahanmuuttajien kustantamiseen.

Purra nostaa esille esimerkkitapauksia havainnollistaakseen maahanmuuton negatiivista nettovaikutusta.

– 20-24 -vuotiaana Irakista tulevan muuttajan keskimääräinen elinkaarivaikutus Suomen julkiselle taloudelle on -690 000 euroa ja lasten vaikutukset mukaan ottaen -844 000 euroa.

– Keskimääräisen Somaliasta tulevan muuttajan elinkaarivaikutukset ovat taas -951 000 euroa ja lasten vaikutukset huomioiden mukaan -1 343 000 euroa.

Tilanne ei edellä mainituista maista saapuvien kohdalla parane myöhemminkään, Purra toteaa, sillä toisen polven irakilais- ja somalialaistaustaisilla nuorilla aikuisilla, jotka ovat käyneet Suomessa peruskoulun, on hänen mukaansa kantaväestöön nähden 6–8 -kertainen todennäköisyys syrjäytyä.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit