Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Purra: ”Sisäministerin ja hallituksen ääriliberaali maahanmuuttolinja täysin irti todellisuudesta”

Kuva Shutterstock.

Perussuomalaisten kansanedustaja, puolueen 1. varapuheenjohtaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra moittii sisäministeri Ohisalon ja hallituksen maahanmuuttolinjaa kovin sanoin.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sanoo Iltalehden haastattelussa (IL 26.8.), että ”turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”. Ministeri ei suostu kommentoimaan humanitaarisen maahanmuuton aiheuttamaa turvallisuusuhkaa tai muita lieveilmiöitä. Hän mainitsee vain syrjäytymisen turvallisuusuhkia aiheuttavana tekijänä.

Sisäministerin tärkein tehtävä on huolehtia Suomen sisäisestä turvallisuudesta.
Riikka Purra. Kuva Eduskunta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja maahanmuuttoasioihin keskittyvän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra kummeksuu ministerin lausuntoa, mutta pitää sitä tyypillisenä ”ääriliberaalina näkemyksenä” maahanmuutosta.

– Sisäministerin tärkein tehtävä on huolehtia Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Suomen valtiolla ei ole mitään tärkeämpää tehtävää kuin huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Köyhyystutkija Ohisalo tietysti mielellään puhuu köyhyydestä ja marginalisoitumisesta, mutta eivät ne sisäministerin tontille kuulu, Purra sanoo.

Velvollisuutta antaa turvapaikka Suomesta ei ole

– Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu kansainväliseen ja kansalliseen lakiin. Sen sijaan velvollisuutta saada turvapaikka juuri tietystä maasta, kuten Suomesta, ei ole. Turvapaikkainstituutiota käytetään globaalin muuttoliikkeen ja massasiirtolaisuuden kanavana. Mikäli Suomen sisäministeri ei ymmärrä tätä, vaan puhuu vain perusoikeuksista, jotka ylittävät kaiken muun, olemme todella suurissa vaikeuksissa, kun suuri virta taas käynnistyy, Purra varoittaa.

Turvapaikkainstituutiota käytetään globaalin muuttoliikkeen ja massasiirtolaisuuden kanavana.

– Huolimatta ylikansallisista mekanismeista ja EU-tason lainsäädännöstä, valtioiden liikkumavara maahanmuuttopolitiikan suhteen on edelleen varsin merkittävä. Globaalit massiiviset muuttoliikkeet eivät ole loppumassa emmekä voi luottaa siihen, että muut tekevät ratkaisut puolestamme. Kunpa Suomi käyttäisi mahdollisuuksiaan.

Rinteen lipsahduksesta Suomen maahanmuuttolinja?

Purra ihmettelee myös ministerin puheita turvapaikanhakijoiden näyttötaakan kohtuullistamisesta ja siitä, että kielteisen päätöksen saaneet voisivat jäädä maahan töihin. Turvapaikkajärjestelmää vesittävää ajatusta väläytteli jo edellinen hallitus.

– Kokoomus ja silloinen sisäministeri Mykkänen kunnostautuivat tässä. Nyt kokoomus oppositiosta kritisoi samaa ajatusta.

Näyttää siltä, että hallituksen tavoitteena on nimenomaan lisätä kaikenlaista Suomelle haitallista maahanmuuttoa ja kuorruttaa tämä toimi moraalipuheella tai työvoimapulapuheella.

Eduskuntavaalikampanjoinnin aikana ajatuksen tarjoilla työlupia kielteisen turvapaikan saaneille nosti esille Ylen vaalipaneelissa nykyinen pääministeri Rinne.

– Silloin Rinteen puheita kritisoitiin muistakin leireistä kuin perussuomalaisista. Ajatusta pidettiin Rinteen lipsahduksena, vahinkona. Nyt tästä lipsahduksesta on kuitenkin tulossa Suomen maahanmuuttopoliittinen linja.

Suomelle haitallinen maahanmuutto lisääntyy

Purran mukaan hallitus haluaa sekä antaa turvapaikkoja helpommin, niin lainsäädäntöä kuin ”käytäntöjä” muuttamalla, että rakentaa Suomeen lisää halpamarkkinoita kehitysmaista saapuville kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, kouluttamattomille ihmisille.

– Näyttää siltä, että hallituksen tavoitteena on nimenomaan lisätä kaikenlaista Suomelle haitallista maahanmuuttoa ja kuorruttaa tämä toimi moraalipuheella tai työvoimapulapuheella. Kumpikaan argumentti ei kestä kriittisempää tarkastelua. Hallituksen maahanmuuttolinja on täysin irti todellisuudesta, Purra lataa.

  • 505
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset