Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Ranne: ”Punavihreä hallitus ei aja vähävaraisten sairaiden asiaa”

Kuva Wallpaper Flare.

Viime vuonna ulosottoon päätyi yli 450 000 sote-maksua.

– Kaikilla ei punavihreän hallituksen ”osallistavassa ja osaavassa Suomessa” ole varaa sairastaa, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne.

– Valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevilta riistetään lukemattomia miljoonia perintäyhtiöiden taskuihin. Loukkaavinta on, että näiltä ihmisiltä riistetään lisäksi luottotiedot ja niiden myötä yhteiskunnan täysipainoinen jäsenyys. Perintämiljoonat matkaavat veroparatiiseihin, lasku lankeaa moninkertaisena vähävaraisille, kunnille ja valtiolle, Ranne jatkaa.

Kansanedustajan mukaan paras lääke olisi se, että palveluiden maksuttomuutta vähävaraisimmille laajennettaisiin. Tosin ”hallituksen tähän uudistukseen varaamat 45 miljoonaa euroa näyttäytyvät irvokkaana pilana suhteessa esimerkiksi EU:n koronapakettiin upotettaviin miljardeihin”.

– Ironista on, että nykyisen perinnän ja ulosoton sekä niiden aiheuttamien taloudellisten, terveydellisten ja sosiaalisten ongelmien kustannuksilla nämä palvelut katettaisiin mennen tullen, Ranne muistuttaa.

Seurauksena perintäyhtiöt ”rahastavat sairaita surutta ja lainvastaisesti”.

– Periaatteena tulee olla, että kaikilla on varaa sairastaa, ja ulosottoon joutuvat vain maksuhaluttomat, eivät oikeasti maksukyvyttömät, kansanedustaja Ranne korostaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa