Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Ranne: Suomi matkalla punavihreäksi sääntelytaloudeksi

Kuva Pxfuel.

Perussuomalaisten kansanedustaja, diplomi-insinööri Lulu Ranne kummasteli torstain 17.9. kyselytunnilla budjettiesityksen uuskieltä, jossa järjetöntä velkaantumista väitetään kestäväksi kasvuksi.

Kansanedustaja Ranteen mukaan pääministeri Sanna Marinin hallitus käyttää koronaa suojaverhona muuttaessaan Suomea punavihreäksi sääntelytaloudeksi.

Ranne muistuttaa, että avoimessa markkinataloudessa kuluttajat ja yrittäjät omaksuvat uutta, ympäristöystävällisempää teknologiaa sitten, kun se on teknisesti ja taloudellisesti järkevää. Kilpailu toimii ja resurssit ovat tehokkaassa käytössä.

Sääntelytaloudessa hallinto pakottaa yhteiskunnan teknisesti keskeneräisiin ja taloudellisesti älyttömiin ratkaisuihin. Sellainen tulee tähtitieteellisen kalliiksi kuluttajille, yrityksille ja veronmaksajille, Ranne taustoittaa.

– Käyttämällä sääntelyä ja valtavaa määrää velkarahaa, hallitus pyrkii koronakriisin varjolla väkisin muuttamaan Suomen kulutus- ja tuotantorakennetta ideologiansa mukaiseksi. Seuraukset ovat kansantaloudellisesti hirveitä, eivätkä lopulta edistä edes ympäristötavoitteita.

– Punavihreät hallituspuolueet taitavat tietää, ettei seuraavaa kautta tule, ja siksi kiirehtivät tekemään nyt vaikeasti korjattavia muutoksia avoimeen markkinatalouteemme, Ranne päättää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit