Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Rantanen ulkomaalaisten säilöönotettujen vapauttamisesta: ”Ulkomaalaisia vapautetaan mutta suomalaisten vapauksia rajoitetaan”

Kuva Pixabay.

Perussuomalainen kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Mari Rantanen teki tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen ulkomaalaisten säilöönotettujen vapauttamisesta poikkeusolojen vuoksi.

Poliisihallitus pyysi maaliskuussa poliisilaitoksia käymään säilöönottopäätökset tapauskohtaisesti läpi koronaviruksesta aiheutuneiden poikkeusolojen vaikutusten huomioimiseksi. Vapauttamispäätöksiä voidaan tehdä esimerkiksi matkustusrajoitusten vuoksi.

– Poikkeustilan vuoksi suomalaisten vapauksia rajoitetaan, mutta ulkomaisia rikoksiin syyllistyneitä säilöönotettuja ollaan vapauttamassa. Matkustusrajoitusten vuoksi palautuslentoja ei voida järjestää, mutta samaan aikaan tänne lennätetään ulkomaalaisia marjanpoimijoita. Se ei mahdu oikeustajuuni, kansanedustaja Mari Rantanen sanoo.

Itä-Suomen hovioikeus määräsi huhtikuun alussa törkeään raiskaukseen syyllistyneen turvapaikanhakijan säilöönottomääräyksen kumottavaksi. Oikeuden mukaan mikään asiassa esitetty ei viittaa siihen, että henkilö tulisi ennen maasta poistamistaan syyllistymään uusiin rikoksiin.

– Rikokseen syyllistynyttä ulkomaalaista ei pidä päästää vapaalle odottelemaan karkotusta. Paras ennuste henkilön tulevalle käyttäytymiselle on hänen aiempi käyttäytymisensä. Rikoksen uusimisen lisäksi uhkana on myös tekijän karkaaminen tai painuminen maan alle, Rantanen kertoo.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on ehdottanut vakaviin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten automaattista karkotusmääräystä.

– Ulkomaalaiset rikoksentekijät tulee karkottaa välittömästi vankeusrangaistuksen jälkeen. Karkottamista he voivat odottaa säilöönotossa. Lentokapasiteettia palautuslentoja varten olisi nyt hyvin saatavissa muun matkustuksen vähennyttyä minimiin, Rantanen toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit