Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Räsänen: ”Kirkot on jo suljettu, nyt on aika sulkea myös yökerhot ja viihderavintolat”

Kuva Pixabay.

Kansanedustaja Päivi Räsänen muistuttaa, että koronaepidemian leviämistä on jarrutettava kaikin keinoin terveydenhuollon toimintakyvyn säilyttämiseksi.

Tänään kirkot ovat olleet suljettuina ja jumalanpalveluksiin on osallistuttu kodeissa netin, radion tai television välistyksellä.

– Kansalaiset ymmärtävät laajasti kiellon kokoontua ja ohjeen turvaväleistä. Pääministeri Marinin hallitus ansaitsee tässä täyden tuen. Silti edelleen meillä on toimintaa, jossa tarpeettomasti kootaan väkijoukkoja, kansanedustaja ja lääkäri Päivi Räsänen (kd.) kertoo tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan hallituksen tulee käyttää eduskunnan sille antamia poikkeusvaltuuksia ja sulkea yökerhot, baarit ja viihderavintolat sekä muut viihdekeskukset. Samoin tarpeettomaan oleskeluun kauppakeskuksissa tulisi selkeästi puuttua.

– Monet yritykset, muun muassa erikoistavaraliikkeet ovat ottaneet keskeytysvakuutuksen, johon ei voi edes turvautua ilman valtiovallan määräystä. Senkin vuoksi tarvitaan sellaisia määräyksiä, joilla kansalaisten asiointi rajattaisiin vain välttämättömiin ostoksiin, kuten päivittäis- ja elintarvikemyymälöihin sekä apteekkeihin, kansanedustaja muistuttaa.

Räsänen toteaa, että nyt on tärkeintä keskittyä voimakkaasti jarruttamaan koronaepidemian leviämistä, jotta henkeä pelastava terveydenhuollon toimintakyky säilyisi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa