Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Reijonen: Lapsia altistetaan kotona terroristijärjestön propagandalle – miksi ministerit eivät uskalla ottaa kantaa?

gun
Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen teki tammikuussa kirjallisen kysymyksen, kuinka hallitus aikoo puuttua lastensuojelullisesti toimintaan, jossa lapset kotonaan altistuvat terroristijärjestön propagandavideoille ja aseita käytetään lapsien leluina?

Vuoden alussa uutisoitiin, että eräissä perheissä lapsille on kotona näytetty terroristijärjestön propagandavideoita ja oikeat aseet ovat olleet ainoita leluja. Suojelupoliisi on raportoinut olevansa huolissaan Suomessa tapahtuvasta radikalisoitumisesta.

Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen teki tammikuussa kirjallisen kysymyksen, kuinka hallitus aikoo puuttua lastensuojelullisesti ongelmaan.

– Ministeri Kiurun vastaus oli pitkälti kopio lastensuojelulaista. Varsinaiseen kysymykseen hän ei ottanut kantaa, toteaa Reijonen.

Väkivaltainen ideologia – Reijonen huomauttaa – tekee väkivallasta hyväksytyn tavan toimia ja kannustaa väkivaltaan. Havaittu tilanne on vakava ja otettava tosissaan. Aiheesta ei ole syytä vaieta. Vaikka vanhemmat ovat aina vastuussa kasvatuksesta, on myös yhteiskunnalla vastuu silloin, kun puhutaan lasten radikalisoinnista.

– Vanhemmilla saa olla erilaisia ideologioita ja poliittisia kantoja. Nyt kyseessä on kuitenkin toiminta, missä lapsia kasvatetaan väkivaltaiseen ideologiaan ja sellaiseen tulee myös yhteiskunnan puuttua, sanoo Reijonen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit