Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Reijonen: Myydäänkö suomalaiset metsät ulkomaisille yrityksille?

Kuva Pixnio.

Suomen metsistä iso osa on yksityisten omistuksessa. Myös valtio ja kunnat omistavat metsää. Yhä suurempi osa metsistä on kuitenkin yhtiöiden omistuksessa.

Metsätilojen kaupoissa merkittävä osa tiloista siirtyy ulkomaiseen omistukseen. Jo lokakuussa 2019 Yle uutisoi ”kasvottomista sijoittajista”.

-Viime aikoina metsätiloja on siirtynyt runsaasti ulkomaisten yhtiöiden omistukseen. Tästä kehityksestä on syytä olla huolissaan. Miten tämä kehitys vaikuttaa kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua, kysyy perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Verotus puunmyynnin osalta on erilainen ja se kohtelee huonommin yksityistä metsänomistajaa kuin yhtiöitä. Yhteisövero on huomattavasti pienempi kuin yksityisen puukaupoista maksama vero. Ylen vuoden 2019 jutussa kerrottiin yhteisöveron olevan 20 prosenttia, kun taas yksityiset omistajat maksavat veroa puukaupoista 34 tai 30 prosenttia.

Kansanedustaja Reijonen teki kirjallisen kysymyksen, kuinka aiotaan varmistaa, että suomalaisten metsät säilyvät pääasiassa suomalaisessa omistuksessa ja kuinka aiotaan huolehtia, että ulkomaiset sijoitusyhtiöt eivät ole verotuksellisesti puunmyynnin osalta jopa paremmassa asemassa kuin yksityinen, metsästään tunnollisesti huolehtiva metsänomistaja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit