Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Reijonen: Potilas sairaalassa ja samalla kotona perintäkirjepino kasvaa

Kuva Shutterstock.

Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Minna Reijonen on huolissaan terveydenhuollon asiakasmaksujen perintäkäytännöistä. Julkinen terveydenhuolto yleisimmin lähettää laskun asiakkaalle samalla kun käteisen käyttö on vähentynyt merkittävästi. Eri kunnissa, kaupungeissa ja sairaanhoitopiireissä on hyvin erilaisia käytäntöjä laskutuksen suhteen.

– Perintätoimet ovat saattaneet aiheuttaa kansalaiselle ylimääräisiä kuluja ja jopa luottotietojen menetyksen, varsinkin jos henkilö on pitkiä aikoja sairaalassa ja laskuja on kertynyt kotiin ja eräpäivä jo mennyt ohi, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Kansalaispalautteen mukaan perintäkirje voi tulla hyvinkin pian laskun eräännyttyä. Joskus terveydenhuollon yksikkö laittaa itse ensimmäisen huomautuslaskun, mutta joissain paikoissa lasku menee heti perintään. Perintäkulut saattavat lisätä merkittävästi laskun loppusummaa.

Ongelmia voi tulla etenkin, ellei kotona pitkään aikaan ole ketään, joka seuraisi tulevia laskuja ja huolehtisi niitä ajoissa maksuun. Näin on varsinkin yksin asuvilla, joilla ei ole omaisia tai läheisiä, jotka huolehtisivat heidän asioistaan pitkän sairaalahoidon aikana.

– Yksinkertainen ratkaisu voisi olla vaikka se, että lasku lähetettäisiin vasta sairaalajakson jälkeen kun potilas on kotiutunut ja pystyy jälleen hoitamaan asioitaan, ehdottaa Reijonen.

Myös perintälaskussa tulisi olla selkeä merkintä, mitä asiaa lasku koskee. On myös sattunut tapauksia, että lasku on saatettu maksaa kahteen kertaan, koska ei ole ollut selvää, onko lasku jo maksettu.

– Harmilliselle tuntuu asiakkaan kannalta, että perintäfirmat saattavat periä palkkion siitä kun palauttavat aiheettomasti kahteen kertaan asiakkaan maksaman laskun summan asiakkaalle, ihmettelee Reijonen.

Reijonen teki vastuuministerille kirjallisen kysymyksen, onko suunnitelmissa ohjeistaa kuntia, kaupunkeja ja sairaanhoitopiirejä lähemmäksi yhtenäisiä käytäntöjä asiakasmaksujen perinnän osalta ja miten estetään, etteivät terveydenhuollon laskut mene aiheettomasti perintään tai ulosottoon, jos asiakas on esimerkiksi sairaalajaksolla eikä kotona ole ketään vastaanottamassa laskuja.

Tilaa
Ilmoita
guest
28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

citing a dissertation apa https://helpon-doctoral-dissertations.net/

trackback

best dissertation help services https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

old vegas slots games https://slotmachinegameinfo.com/

trackback

old vegas world slots https://www-slotmachines.com/

trackback

princess bride slots https://411slotmachine.com/

trackback
trackback
trackback

brian christopher slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

sims 4 counter slots aom https://candylandslotmachine.com/

trackback

super high limit slots https://freeonlneslotmachine.com/

trackback

2regards

Iso luuta sais lakaista

Fiksu aloite ja kuvaa muutenkin maamme käsittämätöntä takapajulaa. Virkamiehiä istuu virastoissa päällekkäin ja asiat retuperällä näinkin yksinkertaisissa asioissa. Onneksi jotkut jaksaa taistella tuulimyllyjä vastaan. Itse muutan täältä sosiaaliverohelvetistä pois heti kun pääsen eläkkeelle ja se on sen jälkeen adjö!

Tasapuolista

Kansalainen -julkaisun ongelma on siinä että täällä kirjoitetaan vain Perussuomalaisten hyvistä näkemyksistä. Pitäisi uskaltaa myös kirjoittaa muiden puolueiden edustajien hyvistä kannanotoista silloin harvoin kun niitä on. Joskus harvoin on jollain yksittäisellä vihervasemmistolaisellakin asiallisia kirjoituksia joista olisi aiheellista uutisoida. Ei saisi liikaa kuplautua.

En pidä siitä ajattelusta että: idea on hyvä mutta ehdottaja on väärä.

John Quiman

Nyt kyllä hukkasit tilaisuuden kertoa mitä hyvää olet lukenut, jotta toisetkin voisivat päästä nauttimaan siitä hyvästä.

Voit olla jostain sitä mieltä, että se on hyvä idea, mutta ei se tee sitä hyväksi ideaksi. Jospa kertoisit vaikkapa esimerkin hyvästä ideasta, joka ei ole päässyt esille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Faktaa pöytään. Olet oikeassa muuten mutta kun en vihervasemmistolta nyt tähän hätään mitään järkevää ideaa löydä.

Hannele Korpela

Mielestäni sosiaali- ja terveydenhuollon laskuja ei pitäisi saada lainkaan laittaa perintäyhtiöiden perittäväksi. Tämä pitäisi korjata mitä pikimmin.

Kaino-Vieno Huttunen

Murheellinen ajankuvamme on, että perintäyhtiöt rahastavat ihmisten ahdingolla. Loput sitten vain tyytyvät osaansa ja maskien takaa pälyillen tallustavat ahdistuneen näköisenä orjatyöhön. Milloin ihmiset alkavat vaatia vapautta, oikeutta ja kohtuuta?

Huru-ukko

Moni arvauskeskus sanoo käyttävänsä postia laskujen/huomautusten/perintäkirjieden lähetykseen. Vaan posti ei niitä hoida vaan on myynyt aliahankkijalle/alihankiijan alihankiijalle sen fyyisen kirjeen toimittamisen ja liekö tulostamisenkin. Ainakin tämä päijät-hämeen pahoinvontikumtayhtymä tekee niin. Laskut tulevat myöhässä, jos tulevat ollenkaan. Milläpä toidistat ette ole laskua saanut, kun asiaa tiedustellessa virastokalkkuna sanoo, että meillä ei tehdä virheitä!!
Posti ilmeisesti laskkuttaa reilua ylihintaa, kun sen kannattaa tettää työt muilla, koska ei se ”renkikään” niitä ilmaiseksi tee.

Neurokomissaari

”Puukotus Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla: kolme sairaalaan”Taisi olla ihan pelkkä migrikirugian symposiumi.

Kata

”Uusi normaali”,joka päivä jotain…..voihan tuppernaakeli!Värinää on!

Tallinnassa rauhallista

Itäkeskuksen talibanin aukiolla sattuu ja tapahtuu..

Hyvä TAYS

Näistä on ennenkin ollut varoittavia esimerkkejä. Sairaala laskuttaa potilasta vaikka voisi nähdä hänen olevan vuodeosastolla. Sitten sairaala laittaa laskut perintätoimistolle vaikka talousosasto yhä edelleen näkee että potilas on osastolla.

Kata

Järkyttävää toimintaa!On siinä vaikkapa vanhuksella sydäri lähellä kun kotiutuu ja laskut perinnässä jos ei ole omaisia hoitamassa asioita!
Näin se on kantiksella elämä….

Teimer

Matujen laskut Kela hoitaa valkoisten verorahoilla niin ei ole tällaisia ongelmia vaikka olisi esim. kotimaassaan useamman viikon lomalla käymässä.

John Quiman

Siihen siltä mummoltakin otetaan euroja.

Tuumailija

Minimaallisesta työ-/kansaneläkkeestä ensin 30% veroja päältä, lopuilla sitten arvotaan kumpia syödään loppukuu, vuokran yms. jälkeen, lääkkeitä vaiko ruokaa. Kohta tulee vielä loronapassit (lainvastaisesti) jotka entisestään huonontavat heikko-osaisten asemaa syrjäyttämällä heidät niiden vähienkin palvelujen ulkopuolelle.
Elintasoturisteille kaikki on maksettu automaattisesti, jotta voivat omaa perseilykulttuurin värinää harrastaa häiriintymättä.
Tämä on sitä paljon puhuttua yhdenvertaisuutta, toiset ”elää” nippanappa ja toiset jotka eivät ole laittaneet tikkua ristiin kylpevät kulutuksen hedoniassa.
Ei ole ensimmäinen kerta kun perintälasku tulee suoraan kunnallisista palveluista tai laskutetaan käyttämätömästä ajasta jota ei ole edes varannut. Prosessi jolla saa peruttua asian kestääkin sitten kalenterin verran ja koko ajan pukkaa perintäkirjettä postiluukusta.

John Quiman

Tuo peli pitäisi kieltää, mutta eipä poliitikkoja kiinnosta kantasuomalaisten murheet.

Tuumailija

Ei sellainen kiinnosta joka ei kosketa itseään. Ihan saman olen huomannut keskituloisten joukossa, menee liian hyvin siinä kulutusjuhlassa ettei ehdi kiinnittää huomiota muita kurmoottaviin epäkohtiin.