Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Reijonen: Rahaa vanhusten ja vähäosaisten apuun, ei laittomasti maassa olijoille

Kuva Wallpaper Flare.

Kansanedustaja Minna Reijonen teki talousarvioaloitteen, jossa koronakriisin vuoksi tulee ensi vuoden talousarvioon lisätä kertaluonteinen 2 miljooonan euron lisäys ruoka-aputoimintaan.

Valtio maksaa ensi vuonna 2 miljoonaa euroa korvausta kunnille laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden kiireellisen sosiaalihuollon kustannuksista. Korvaus on muun muassa majoitusta, ruokaa ja lääkkeitä varten.

Reijosen mukaan Suomen valtion ei tule lisätä Suomen vetovoimaa järjestämällä laittomasti maassa oleskeleville palveluita. Sen sijaan laittomasti maassa oleskelevien tulee poistua tai heidät tulee poistaa maasta. Jos laittomasti maassa olevat saavat majoitusta, ruokaa ja lääkkeitä, ei heillä ole tarvetta poistua maasta, Reijonen näkee.

Laittomasti maassa olevien sijaan varat tulisikin käyttää suomalaisten vanhusten ja vähäosaisten hyväksi.

– Suomalaisista vanhuksista naisista 12 prosenttia ja miehistä 9 prosenttia on säästänyt lääkkeistä, terveydenhuollon maksuista rahan puutteen vuoksi. Näin ei pidä olla, sanoo Reijonen.

Ruoka-apua tarvitsee yhä suurempi joukko ihmisiä. Tarkkoja tilastoja ei ole olemassa, mutta on arvioitu, että ruoka-apua saavia on vuosittain 100 000 – 200 000 henkilöä.

Apua hakevat lapsiperheet, lomautetut, työttömät, yrittäjät ja opiskelijat. Koronapandemian aikana tukien saanti on viivästynyt, ja ruoka-apu voi olla ainoa paikka saada päivittäin ruokaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa