Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Simula: ”Maahanmuuttajaväestöstä kiusallinen ongelma hallituksen koronantorjunnalle – ja medialle”

Kuvat Pixabay ja Shutterstock. Grafiikka Kansalainen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula nosti keskiviikkona 24. maaliskuuta blogissaan esille, että hallituksella on ollut vaikeuksia myöntää, kuinka suuri ongelma maahanmuuttajaväestöstä on koronantorjunnalle muodostunut.

Simulan mukaan maahanmuuttoon liittyvien ongelmien tunnustaminen on ollut monille puolueille ja poliitikoille jo muutoinkin hyvin vaikeaa.

– Uskonnolliset tilaisuudet, toisenlainen suhtautuminen tartuntatauteihin ja ostoskeskuksissa isoissa porukoissa notkuminen ovat kaikki asioita, joita nimenomaan erilaiset maahanmuuttajaryhmät harjoittavat. Ne ovat myös asioita, jotka ovat koronantorjunnan näkökulmasta ongelmallisia, kun kaikkia ylimääräisiä kontakteja pitäisi välttää, Jenna Simula totesi blogissaan.

Simula kritisoi myös analyyseja, joiden mukaan tartuntojen korkea ilmaantuvuus maahanmuuttajaväestössä johtuisi siitä, että maahanmuuttajat työskentelevät aloilla, joilla suojaus koronaa vastaan ei ole riittävää tai he asuvat tiiviisti isoissa perheyksiköissä. Analyyseissa on täysin ohitettu ne tosiasiat, jotka erottuvat niin koronan kuin muidenkin tartuntatautien suhteen: usein maahanmuuttajayhteisöissä suhtaudutaan niihin eri tavoin kuin kantaväestön keskuudessa.

– Tämä ymmärretään myös maahanmuuttajayhteisöissä, kuten Helsingin Sanomien taannoisesta haastattelustakin kävi ilmi. Haastatellut henkilöt kertoivat, etteivät kaikki noudata annettuja ohjeita ja rajoituksia. Heitä, jotka yhteisössä noudattavat rajoituksia, saatetaan jopa ivata ja toimintatapoja väheksyä, Simula totesi, ja nosti vielä esiin sen, ettei edes valistustyö maahanmuuttajan omalla äidinkielellä ole tuonut merkittäviä tuloksia.

Simula arvaili blogikirjoituksessaan, että liikkumisrajoituksilla pyritään osaltaan vähentämään nimenomaan maahanmuuttajayhteisöjen liikkumista, mutta se katetaan koskemaan koko väestöä tietyllä alueella, koska ongelman myöntäminen ei tule kuuloonkaan. Asian kritisointi yritetään tehdä kuitenkin mahdottomaksi, mistä kertoo sekin, että suosituimmaksi blogitekstiksi noussut kirjoitus katosi Uuden Suomen blogialustalta päivässä.

– Siirryn kirjoittamaan blogia omille kotisivuilleni, Simula kommentoi.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit