Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Tavio: Alaikäisten turvapaikanhakijoiden tuonti Suomeen korona-aikana antaa huolestuttavan signaalin tärkeysjärjestyksestä

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio moittii pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta siitä, että hallitus ei ole koronakriisin alettua peruuttanut päätöstään 175 turvapaikanhakijan vastaanottamisesta Välimeren alueelta.

Suomi on aikeissa vastaanottaa ensisijaisesti ilman huoltajaa olevia lapsia ja yksinhuoltajaperheitä. Alaikäisille suunnattujen vastaanottopaikkojen määrä kokonaisuutena kaksinkertaistuu.

– Siirtolaisten kuljettaminen EU-maasta toiseen antaa suomalaisille nyt erittäin huolestuttavan signaalin hallituksen tärkeysjärjestyksestä, kun kaikkea muuta liikkuvuutta on voimakkaasti rajoitettu koronapandemian aikana, kansanedustaja Ville Tavio sanoo.

Maahanmuuttoviraston mukaan hallituksen päätökseen liittyvät turvapaikanhakijoiden siirrot aloitetaan touko–kesäkuussa. Tavion mielestä koronapandemian aikana Suomeen ei pitäisi tuoda edes alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

– Nyt on laitettava suomalaiset etusijalle. Ovatko haettavat ihmiset tälläkään kerralla edes oikeasti lapsia vai ovatko he teini-ikäisiä miehiä? Tavio kysyy.

Tavio korostaa, että koronapandemia ei ole peruste humanitaariselle maahanmuutolle vaan pikemminkin sitä vastaan.

– Hallintoresursseja ja rahallisia resursseja on vapautettava siihen, että pidetään isänmaasta huolta poikkeustilanteen aikana. Ei saa olla niin, että humanitaarinen maahanmuutto on hallitukselle suomalaisten turvallisuutta arvokkaampi asia, josta ei edes kriisiaikana tingitä, Tavio moittii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa