Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio: ”Antaako keskusta ulkoministeri Haaviston jatkaa toimiaan?”

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.

– Antaako keskusta Haavistolle luottamuksen tulevassa välikysymyksen luottamusäänestyksessä? perussuomalaisten kansanedustaja Tavio kysyy.

Keskustan kansanedustaja Mikko Savola kertoo Twitterissä, että hallituksen ei tule hakea ISIS-naisia lapsineen Suomeen. Hän toteaa, että päätöstä al-Holin ISIS-noudoista ei ole. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä tukee Savolaa Twitterissä sanoen, että keskustan linja on selkeä eikä poliittista päätöstä ole.

– Ihmettelen, mikä hallituksen poliittinen linja on ja onko päätöstä vai ei? kysyy perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on kertonut, että hallitus on antanut hänen toimintalinjalleen epävirallisen tai ainakin hiljaisen hyväksynnän hallituksen iltakoulussa.

– Eikö tämä ole poliittinen päätös? Onko keskusta siis nyt hyväksynyt vai ei? Tavio toteaa.

Kansanedustaja Tavio muistuttaa, että vielä ulkoasiainvaliokunnan asiaa koskevassa äänestyksessä keskustan edustajat antoivat Haaviston toimintalinjalle tukensa.

– Mikäli keskusta ei tuekaan enää Haaviston toimintaa tai Haavisto on toiminut omapäisesti ilman hallituskumppanin tukea tärkeässä poliittisessa kysymyksessä, antaako keskusta Haaviston jatkaa toimia? Antaako keskusta Haavistolle luottamuksen tulevassa välikysymyksen luottamusäänestyksessä? Tavio kysyy.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit