Eurooppa Talous

Kansanedustaja Tavio: EU-maita ajetaan yhteiseen velkavankeuteen

Euroopan komission rakennus.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että Suomea ja muita EU-maita ajetaan velkavankeuteen uudella elpymisrahastolla ja muilla EU:n rahoitusmekanismeilla.

Yle kertoo EU-komission esittävän 750 miljardin euron elpymisrahastoa EU-alueen talouden elvyttämiseksi koronapandemian aikaansaamasta taantumasta. Elpymisrahastosta 500 miljardia jaettaisiin tukina ja 250 miljardia lainoina.

Kansanedustaja Ville Tavion mukaan jäsenmaita sidotaan EU:n alaiseen yhteisvastuuseen tahallisesti, jotta EU:n kontrolli jäsenmaihin kasvaisi talouspolitiikan kautta.

– EU-eliitti kasvattaa kontrollia jäsenmaihin härskisti koronakriisin varjolla, jotta mikään muu maa ei voi toistaa Brexitin kaltaista eroamista EU-liittovaltiosta, Tavio sanoo.

Komission rahoitusehdotukseen sisältyy sekä suoria rahallisia avustuksia että lainoja. Tavio pitää ilmeisenä, että kokonaisuus ei ole hyödyksi Suomelle.

– EU rikkoo omia sääntöjään ja pistää muut maat maksamaan Italian ja Espanjan heikosta taloudenpidosta, Tavio moittii.

Reutersin mukaan Italian osuus rahoituksesta olisi 173 miljardia, josta tukea olisi 82 miljardia ja lainaa 91 miljardia euroa. Espanjan osuus olisi 140 miljardia, josta tukea olisi 77 miljardia ja lainaa 63 miljardia euroa.

Elpymisrahasto muodostetaan EU-maiden ottamalla lainalla, jonka EU-maat maksavat takaisin. Lainan takaisinmaksua saatetaan hoitaa myös EU:n yhteisillä veroilla.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit