Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio: EU:n elvytyspaketista tuleekin ilmastopaketti

Ville Tavio. Kuva Jasmina Ollikainen.

”Valtiontalouden elvytykseen uskominen ilmastorahastoilla on kuin lapsen uskoa hammaskeijuun paitsi, että hallitus laittaa rahaa tyynyn alle nukkumaan mennessä ja aamulla sieltä löytyykin mätä italialainen hammas.”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio moittii, että koronakriisiä varten tehdyksi väitetystä EU:n elpymispaketista tulee komission vaatimusten mukaan kolmannes käyttää ilmastotoimiin.

Tämä ei kuitenkaan Suomen hallitukselle riitä, vaan valtiovarainministeriössä kaavaillaan, että Suomi olisi laittamassa ilmastotoimiin koko potista jopa puolet.

– Elvytyspaketista muuttuminen ilmastopaketiksi kertoo, että itse elvytys olikin toissijaista. Paketin elvyttävä vaikutus on jo valmiiksi Suomelle negatiivinen, koska Suomi maksaa 6,6 miljardia ja saa 3,2, Tavio sanoo.

– Valtiontalouden elvytykseen uskominen ilmastorahastoilla on kuin lapsen uskoa hammaskeijuun paitsi, että hallitus laittaa rahaa tyynyn alle nukkumaan mennessä ja aamulla sieltä löytyykin mätä italialainen hammas, Tavio sanailee.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit