Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio hallituksen aikeista: Kuntavaalien jälkeen vuorossa polttoaineen hinnan nostaminen

Kuva Pixabay.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo, että perussuomalaiset eivät hyväksy polttoainehintojen nousua ilmastotoimien vuoksi. Sen sijaan polttoaineen kokonaishintaa tulee laskea.

Perussuomalaiset arvelevat, että Suomen vihervasemmistolainen hallitus kaavailee polttoainehintoja nostavia autoilun ilmastotoimia toteutettaviksi kuntavaalien jälkeen. Hallituspuolue keskusta ei ole ilmoittanut, että se tuomitsisi polttoainehintojen noston uusien ilmastotoimien varjolla.

Kansanedustaja Ville Tavio on huolissaan siitä, että pääministeri Sanna Marin (sd.) levitti haastattelutunnillaan väärää tietoa perussuomalaisten kannoista antaessaan ymmärtää, että perussuomalaiset olisivat hyväksymässä hallituksen kaavaileman biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen sellaisenaan. Näin ei Tavion mukaan missään nimessä ole. Asiasta ei ole annettu hallituksen esitystä, eikä hallitus ole kertonut, paljonko se aikoo kuntavaalien jälkeisillä ilmastotoimilla nostaa polttoaineiden hintoja.

– Jos hallituksen kaavailema biopolttoaineiden suurempi sekoitevelvoite lisää polttoaineen hintaa, tulee polttoaineverotusta laskea vastaavassa suhteessa, Tavio esittää.

Tavio korostaa, että perussuomalaiset vaativat polttoaineiden kokonaishinnan laskua eivätkä suinkaan hyväksy hinnan korottamista ilmastotoimilla.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit