Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio: Hallituksen kaatumisesta huolimatta mikään ei näytä muuttuvan

Antti Rinne punaisessa kuplassa. Kuva SDP / CC BY-ND 2.0

Pääministeri Antti Rinne (sdp.) erosi, hallitus hajosi ja vaalien suurin puolue kutsuu uudet hallitusneuvottelut koolle. Saatujen tietojen mukaan sama hallituspohja ja -ohjelma kuitenkin jatkaa toimintaansa, sillä kaikki Rinteen hallituksessa olleet puolueet ovat ilmaisseet halunsa jatkaa toistensa kanssa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää menettelyä demokratian kannalta kyseenalaisena. Hän ei usko hallituksen toimintakyvyn palautuvan.

– Tämä oli keskustalta ja demareilta kova yhteenotto. Hallituspuolueilla on keskenään selvää luottamuspulaa muusta eduskunnasta ja kansasta puhumattakaan. Sen luottamuksen palauttaminen on niin hankalaa, että samalla kokoonpanolla hallitus tuskin on kovin toimintakykyinen, Tavio arvioi.

Tavio korostaa, että käytännössä mikään ei tule muuttumaan, vaan vihervasemmistolainen politiikka tulee jatkumaan. Hänen mukaansa keskustan vallanhimo pitää vihervasemmiston vallassa.

– Keskustasta on tullut vihervasemmiston aisankannattaja, Tavio sivaltaa.

– On demokratian kannalta kyseenalaista, että seuraava pääministeri ei ole käynyt pääministeriehdokkaana läpi eduskuntavaaleja, vaan on Sdp:n eliitin valitsema.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit