Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio: Hallitus ei arvosta kotimaisuutta kilpailutuksissa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) on vastannut perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion kirjalliseen kysymykseen Puolassa rakennettavista aluksista. Tavio kiinnitti kysymyksessään huomiota siihen, että valtion lauttaliikenneyhtiö on tehnyt Puolasta tilauksia, joille olisi ollut tekijöitä Suomessakin.

Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan Suomi tekee hankinnat halvimman hinnan perusteella. Kansanedustaja Ville Tavio tuomitsee toimintatavan ja vaatii, että hinnan lisäksi alushankinnoissa huomioitaisiin kotimaisuus.

Tavio katsoo SDP:n hylänneen suomalaiset työntekijät valitessaan Suomen sijaan hintakilpailussa halvemman työvoiman maan.

– Tekemällä kotimaassa saamme lisää työpaikkoja ja verotuloja, Tavio sanoo.

Ministeri Tuppurainen sanoo vastauksessaan, että lauttaliikenneyhtiön hankinnoista sopimusarvolla mitaten 75 % on tehty Suomesta viimeisimpien kymmenen vuoden aikana. Tavio pitää ministerin antamaa tietoa tarkoituksellisena harhaanjohtamisena.

Tytti Tuppurainen (sd.). Kuva EP Multimedia Centre.

Samalla aikavälillä suurin osa alusten uudisrakennussopimuksista on tehty puolalaisten kanssa. Ministerin vetoamat kokonaishankinnat eivät siten ole vertailukelpoisia alushankintoihin, eivätkä tulevat alushankinnat ole mukana luvussa.

– Pidän yhä kestämättömänä, että Suomen valtion sataprosenttisesti omistama yhtiö investoi Puolaan Suomen asemesta. Se merkitsee koko meriteollisuudelle teknologisen innovaation ja alihankintaketjujen viemistä ulkomaille. Onko valtion strategia muuttunut siitä kun Turussa Meyerin telakka nostettiin valtion tuella takaisin jaloilleen? Tavio kysyy.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit