Kotimaa Politiikka

Hallitus haluaa lisätä Internetin sensuuria – Piilaakso nostetaan sananvapaustuomariksi

Kuva Anthonyavalos480 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Pääministeri Sanna Marinin (sdp.) hallitus ajaa lakimuutosta, jonka mukaan videonjakoalustoilla pitää olla käyttöehdoissaan määräys, jossa kielletään kansanryhmää vastaan kiihottava materiaali.

Tällainen videonjakoalusta olisi esimerkiksi Youtube. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että esitettyä lakipykälää ei pidä hyväksyä eduskunnassa.

– Jos tämä esitys hyväksytään, se tulee johtamaan liioitellun ankariin käyttöehtoihin sekä tulkinnanvaraisten videoiden tarpeettomaankin sensuroimiseen, koska videoalustat eivät halua ottaa riskiä oikeustoimista, Tavio perustelee.

Tavio kritisoi Internetin ajautuneen sensuurin tielle, jossa sananvapaustuomareina toimivat Piilaakson ulkomaalaiset palveluntarjoajat.

Tavio toteaa, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan -pykälä on niin epätäsmällinen, että Internetin palveluntarjoajat tekevät lakia pidemmälle meneviä tulkintoja.

– DDR:ssä kansalaisia valvoi Stasi ja nyt kansalaisia valvoo Piilaaksossa pieni ryhmä koodareita, Tavio sanoo.

– Jos valtakunnansyyttäjän linjoilla mennään, ei Internetissä saa pian siteerata edes Raamattua, koska sen pelätään olevan kansanryhmää vastaan kiihottamista, Tavio moittii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa