Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio kristillisdemokraattien Räsäsen toistuvista kuulusteluista: ”Valtakunnansyyttäjä alkaa vaikuttamaan poliittiselta toimijalta”

Kuva Pixabay.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio puolustaa kansanedustaja Päivi Räsäsen sananvapautta. Tavion mukaan Suomeen on syntymässä itsesensuurin ilmapiiri, jossa ihmiset eivät enää uskalla ilmaista näkemyksiään poliisikuulustelun pelossa.

Viimeksi tänään 20. elokuuta uutisoitiin, että Päivi Räsänen (kd.) joutuu kuulusteluun keskusteltuaan radio-ohjelmassa seksuaalivähemmistöistä. Epäilty rikosnimike on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Räsäsestä on nyt käynnissä kaikkiaan neljä erillistä rikostutkintaa.

Ville Tavio muistuttaa poliisi päätöksestä, jonka mukaan Räsäsen radiopuheista ei aloiteta esitutkintaa. Sittemmin valtakunnansyyttäjä kuitenkin määräsi esitutkinnan käynnistettäväksi vastoin poliisin päätöstä. Tavion mukaan valtakunnansyyttäjä alkaa vaikuttamaan poliittiselta toimijalta, mikä on omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen.

– Vaikka Räsästä ei tuomittaisi, jo pelkkä pelko syytteeseen joutumisesta alkaa rajoittaa väkisinkin tavallisten ihmisten kirjoittelua ja yhteiskunnallista osallistumista, Tavio sanoo.

Tavion mielestä nykyinen rikoslain pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ole täsmällisyydeltään rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen edellyttämällä tasolla.

– Kiihottamispykälä on muotoiltu liian väljästi. Se käytännössä johtaa eri vähemmistöryhmiä koskevan tiedon ja mielipiteiden ilmaisussa ennakko- ja itsesensuuriin, Tavio sanoo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa