Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio: Törkeiden rikosten rangaistukset istuttava kokonaan vankilassa

Turun vankila. Kuva Pentti Halonen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaatii hallitukselta toimia, jotta törkeistä rikoksista annetut vankeusrangaistukset kärsittäisiin kokonaan vankilassa.

Kansanedustaja Ville Tavio pitää ongelmallisena, että vankeusrangaistusta suorittavat pääsevät ehdonalaiseen vapauteen jo istuttuaan tuomiostaan ensikertalaisena puolet ja muissa tapauksissa kahden kolmasosan jälkeen. Alle 21-vuotiaat ensikertalaiset voivat päästä ehdonalaiseen istuttuaan vankilassa tuomiostaan vain yhden kolmasosan.

Tavio teki asiasta lakialoitteen jo viime vaalikaudella. Nyt lainmuutoksen tarpeellisuus on Tavion mukaan jälleen ilmeinen, kun oikeudessa eri puolilla maata käsitellään laajan pedofiiliringin tekoja.

– Vankeusrangaistuksen pitää toimia tehokkaana pelotteena rikoksia harkitseville. Ei ole oikein, että esimerkiksi pedofiilit pääsevät ehdonalaiseen istuttuaan vankilassa tuomiostaan vain puolet tai kaksi kolmasosaa, Tavio sanoo.

Vastikään kävi ilmi, että törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuodeksi 10 kuukaudeksi Lapin käräjäoikeudessa vankeuteen tuomittu afgaani saattaa päästä valvottuun koevapauteen oltuaan vain 5 kuukautta vapautensa menettäneenä. Alaikäisiä seksuaalirikosten uhreja oli kaksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit