Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Tavio: Vihreiden poliittinen virkanimitys uhkaa turvallisuutta

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että vihreät ovat tekemässä täysin poliittista virkanimitystä, jos valitsevat omiensa keskuudesta epäpätevän hakijan sisäministeriön johtoon kansliapäälliköksi. Yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimineella Kirsi Pimiällä ei ole aiempaa kokemusta sisäministeriön hallinnonalalta.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) aikoo ohittaa kokeneen Supon päällikön, kokoomuslaisen Antti Pelttarin ja nimittää yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimineen Kirsi Pimiän sisäministeriön kansliapäälliköksi. Vihreät ovat tätä ennen usein todenneet vastustavansa poliittisia virkanimityksiä.

Kirsi Pimiä Kansalaistorilla vuonna 2015. Kuva Wikimedia Commons.

Ville Tavio muistuttaa, että yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä on aiemmin näyttäytynyt usein ideologisesti vihreänä ja maahanmuuttoon erityisen myönteisesti suhtautuvana. Pimiä on muun muassa hyväksynyt vihreiden lainsäädäntösihteerin kansalaistottelemattomuuden palautuslennolla. Vihreiden lainsäädäntösihteeri tuomittiin sakkoihin yrityksestä estää palautuslentoa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettuna Pimiän mielipide tapauksesta oli, että kansalaistottelemattomuus kuuluu demokratiaan ja kansalaiset tekevät itse arvionsa, luottavatko viranomaisiin.

– Ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen ja palautuslentoja estämään kannustanut henkilö on selvästi epäsopiva valinta poliisista ja maahanmuutosta vastaavaksi virkamieheksi, Tavio kommentoi.

– Erityisesti ihmettelen, miten hallituskumppani keskusta voi sallia näin kyseenalaisen virkanimityksen. Vetoan keskustan puheenjohtajaan Katri Kulmuniin, että vihreiltä edellytettäisiin virkoihin pätevimpien henkilöiden valitsemista, Tavio sanoo.

– Jos vihreät aikovat nimittää puhtaasti omat henkilönsä pitkäaikaisiin johtovirkoihin pätevämpien hakijoiden ohi, niin tämän tulisi olla keskustalle jo riittävä peruste kaataa hallitus, Tavio toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa