Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Turtiainen lähetti vastineen puhemiesneuvoston ”Tupperware-kokoontumiselle”: ”Kuvitteletteko te, että minä olisin teillä töissä?”

Ano Turtiainen. Kuva Turtiaisen Facebook.

Kansanedustaja Ano Turtiainen lähetti tänään vastineen eduskunnan puhemiesneuvostolle ja eduskuntaryhmien puheenjohtajille.

Ano Turtiaiselta (at) oli pyydetty vastinetta hänen lauantaina julkaisemansa Twitter-postauksen vuoksi, josta saattoi saada uhkaavansävyisen kuvan.

– Ystäväni sanoi – ”olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski.” No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Turtiainen kertoo nyt lähettäneensä vastineen puhemiesneuvostolle, joka vaati häneltä selvitystä asiaan.

Hyvä eduskunnan pääsihteeri,

Olette pyytänyt minulta vastinetta ensi perjantaina eduskunnan puhemiesneuvostossa käsiteltävään ja minua koskevaan asiaan.

Vastaan nyt teidän lisäksenne samalla vaivalla suoraan puhemiesneuvostolle ja eduskuntaryhmien puheenjohtajille.

Ja koska kuulin tästä kaikesta ensimmäisen kerran mediasta, tämä sähköposti on laitettu tiedoksi myös medialle.

Ihanko totta, arvon puhemiesneuvosto? Tekö oikein varaatte minulle mahdollisuuden lausua kantani teidän Tupperware-kokoontumiseenne? Mikä te – arvon puhemiesneuvosto – kuvittelette olevanne? Kuvitteletteko te, että minä olisin teillä töissä ja että olisin teille muka joku alainen ja tilivelvollinen teille tekemisistäni?

Me voimme keskustella yhdessä vaikka kuinka paljon esimerkiksi eduskunnan salityöskentelystä ja siihen liittyvistä yhteisistä pelisäännöistä, mutta teidän on ihan turha yrittää puuttua mihinkään muihin tekemisiini.

Vai aiotteko jälleen kävellä perustuslain yli ja siten häpäistä taas eduskuntainstituution lisäksi myös perustuslakiamme?

Kansalaiset ovat valinneet minut määräajaksi edustamaan heitä, joten heillä minä olen töissä, ja heille minä olen tilivelvollinen.

Omasta puolestani voin sanoa ja luvata, että jos vaikka ette puheitani ja kirjoituksiani kestäisikään, niin millään muulla tavalla en ole teille uhka enkä teille vaaraksi.

Minä toivon, että te jokainen henkilökohtaisesti uskaltaisitte haastaa tämän perinteisen ja vanhanaikaisen ja korruptoituneen puoluejärjestelmän, jossa teitä jokaista ohjaa ryhmäkuri.

Tulkaa mukaani, aletaan yhdessä kuuntelemaan kansaa ja edustamaan sitä.

Kaikkea hyvää teille jokaiselle.

Turtiainen valittiin eduskuntaan vuonna 2019 Kaakkois-Suomen vaalipiiristä perussuomalaisten listoilta, mutta aiemmintnä keväänä hänet erotettiin puolueesta ja eduskuntaryhmästä.

Turtiaisella on nykyään oma yhden miehen eduskuntaryhmä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa