Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Turtiainen: ”Perustuslain polkemiselle on tultava loppu, ja Suomen suvereniteetti on palautettava”

Ano Turtiainen. Kuva Turtiaisen Facebook.

Kansanedustaja Ano Turtiainen on tänään 29.6.2021 jättänyt kirjallisen kysymyksen valtiosääntömme rikkomisesta.

Turtiaisen tiedotteen mukaan erilaiset sopimukset ovat vuosien varrella oikeudettomasti ja perustuslakimme vastaisesti vieneet päätösvaltaa Suomen ulkopuolelle ja erityisesti Euroopan unionille. Turtiainen on tuohtunut ja vaatii asiaan puuttumista.

– Perustuslain polkemiselle on tultava loppu, ja Suomen suvereniteetti on palautettava. Olen tarjonnut varmasti ravistelevan kirjallisen kysymyksen myös kollegoiden allekirjoitettavaksi. Pian selviää, missä määrin muut kansanedustajat ovat huolissaan maamme tilasta ja tulevaisuudesta.

Turtiainen vaatii ministereitä ja myös oikeuskansleria vastuuseen.

– Kun valtio julkisessa oikeudenkäynnissä parhaillaan itse myöntää, että menettelyllisesti väärin tehty päätöksenteko ei sido Suomea eikä sen kansalaisia, miksi samaan aikaan pääministeri, eurooppaministeri, valtioneuvosto, oikeuskansleri ja Suomen valtio ristiriitaisesti vetoavat valtiosäännön vastaisesti syntyneeseen EU-liittymissopimukseen, euroon siirtymiseen ja 18.5.2021 suoritettuun elvytyspakettiäänestykseen?

Kansanedustaja kysyy, ”mihin toimiin valtioneuvosto aikoo ryhtyä niiden toteamiseksi valtiosäännön vastaisina Suomea sitomattomiksi?”

– Vai onko niin, että valtiosäännön mukaisten oikeuksien ja oikeustilan palauttaminen Suomeen on mahdollista vain ICC-tuomioistuimen tai muun kansainvälisen tuomioistuimen tuomiolla?

Tilaa
Ilmoita
guest
6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vieno Huttunen

Suomen perustuslain 2. pykälä: ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.”

Minusta tämä on hyvin yksiselitteistä Suomen itsemääräämisoikeuden palauttamiseen ei tarvita valtioneuvostoa tai ICC-tuomioistuinta, vaan kansan tahdonilmaus. Eduskunnan tehtävä on edustaa kansaa, siis tehdä, kuten kansa sanoo. Minusta kansalaisaloitekin luovuttaa vallan kansalta eduskunnalle, koska sen allekirjoitusraja on 50 000 eli 1% Suomen väkiluvusta ja eduskunta voi äänestää sen kumoon. Kansa kadulle, myös muut kuin ne noin 20.

Ilkka

100/100

John Quiman

Olen tarjonnut varmasti ravistelevan kirjallisen kysymyksen myös kollegoiden allekirjoitettavaksi.”

Kuinkahan moni uskaltaa. Ei tule jonoa.

Ilkka

Saa nähdä antaako eliitti tämän tapahtua. Meillä on aika kova historia sulkea toisinajattelijoiden suut.

Sensuroimaton Totuus

KANSANedustaja! 👍Arvostan!

Ilkka Mänttäri

Vihdoin liike joka ei arvosta vain poliittisia realiteetteja vaan heillä on unelma josta voi tulla totta.