Kotimaa Politiikka

Kansanedustajat Purra, Halla-aho ja Peltokangas: Piikki on auki – hallitus ei luovu maailmanparantamisesta

Kuva Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia / CC BY 2.0

Perussuomalaiset katsoo, ettei hallituksen ratkaisua rahoittaa koronaviruksen aiheuttamat miljardien eurojen menolisäykset yksinomaan velkarahalla voida pitää vastuullisena ratkaisuna. Perussuomalaisten mukaan valtion menoja tulisi siksi kyetä priorisoimaan.

Perussuomalaiset haluavat vähentää menoja toissijaisista ja vähemmän tärkeistä kohteista kuten Suomelle taloudellisesti haitallisesta maahanmuutosta. Hallintovaliokunnan jäsenet Riikka Purra, Jussi Halla-aho sekä Mauri Peltokangas jättivät asiasta eriävän mielipiteen julkisen talouden suunnitelmaan. Heidän mielestään etusijalle tulisi asettaa suomalaisten terveys ja toimeentulo sekä työpaikkojen ja yritysten selviytyminen.

Piikki on auki

– Arvioni on, että koronaepidemia on poistanut viimeisenkin tulpan hallituksen suureellisilta hankkeilta ja rajattomalta velanotolta. Rahaa tuntuu olevan, ja maksua mietitään sitten toiste. Oppositio ei saanut lausuntoon minkäänlaisia, edes maltillisia kuntatalouden katastrofaaliseen tilanteeseen puuttuvia näkemyksiään. Mitään ei tarvitse priorisoida, mitään ei tarvitse leikata, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra ihmettelee.

Purra arvioi, että erittäin suuret menoleikkaukset tai veronkorotukset ovat edessä viimeistään muutaman vuoden päästä. Työelämäprofessori Vesa Vihriälän selvitysryhmän raportin mukaan taloutta pitää tasapainottaa 7,5-10 miljardia euroa vuodessa.

– En ymmärrä hallituksen jääräpäisyyttä pitää kiinni hallitusohjelmasta ja maailmanparantamishankkeista tällaisessa tilanteessa.

Pakolaiskiintiö nollaan, sisäiset siirrot seis, houkutustekijöistä eroon

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho huomauttaa, että kehitysmaista tulevan maahanmuuton aiheuttamat kustannukset ovat huomattavat. Tästä syystä perussuomalaiset esittivät lausuntoon toivetta kansallisen pakolaiskiintiön lakkauttamisesta ja turvapaikanhakijoiden sisäisten siirtojen lopettamisesta sekä haittamaahanmuuton houkutustekijöiden poistamisesta.

– Valitettavasti hallituspuolueet ja kokoomus eivät tukeneet näitä esityksiä. Tämä ei toki tullut yllätyksenä, Halla-aho kuittaa.

Miljardien kustannukset velaksi

Turvapaikkaperusteisen ja muun pääasiassa kehitysmaista saapuvan maahanmuuton kustannukset yhteiskunnalle lasketaan Suomessa miljardeissa. Suurimmat kustannukset syntyvät sosiaaliturvan käyttämisestä. Perussuomalaiset katsoo, että Suomesta tulee tehdä nopealla aikataululla epähoukutteleva maa sellaiselle maahanmuutolle, joka heikentää huoltosuhdetta ja rasittaa taloutta.

– Kaikki haitalliseen maahanmuuttoon liittyvät houkutustekijät pitää poistaa. Koska maahanmuutto vaikuttaa haitallisesti myös sisäiseen turvallisuuteen, voidaan turvapaikka- ja maahanmuuttolainsäädäntöä kiristämällä vähentää tätäkin ongelmaa. Hallitus ja kokoomus eivät kuitenkaan halunneet kohdentaa varoja suomalaisten terveyteen ja turvallisuuteen, vaan jatkaa naivia ja vastuutonta hulluttelua suomalaisten kustannuksella, hallintovaliokunnan jäsen Mauri Peltokangas muistuttaa.

  • 1.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset