Kotimaa Politiikka

Kansanedustajat Rantanen ja Lehto Postin johdon ökybonuksista: ”Postin päätös on härski ”

Kuva Piqsels.

Postin ylimmille johtajille normaalin palkan päälle tuleva lisä on jopa 60 prosenttia vuosipalkasta tulevina vuosina.

Postin hallintoneuvoston jäsenet, perussuomalaiset kansanedustajat Mari Rantanen ja Rami Lehto kritisoivat Postin johdon palkkioita. Postissa on päätetty palkita yhtiön ylimpiä johtajia vuosina 2020, 2021 ja 2022 erityisillä kaksinkertaisilla bonuksilla, jolloin normaalin palkan päälle tuleva lisä on jopa 60 prosenttia vuosipalkasta.

– Maailmantalous on syöksymässä kohti historiallista taantumaa. Postin päätös ylimmän johdon ökypalkkioista on härski tässä tilanteessa. Kaikkien on osallistuttava talkoisiin, jotta Suomi saadaan jaloilleen. Tämä koskettaa myös valtionyhtiöiden johtoa, Rantanen ilmoittaa.

Postin edellinen toimitusjohtaja Heikki Malinen erosi tehtävästään kohun saattelemana viime syksynä. Malinen nautti yli 82 000 euron kuukausiansiota samalla kun Posti ilmoitti siirtävänsä noin 700 pakettilajittelun työntekijää halvemman työehtosopimuksen piiriin. Posti hankki Maliselle myös 30 000 euron golf-osakkeen samaan aikaan, kun valtionyhtiö kävi työntekijöiden irtisanomiseen johtaneita yt-neuvotteluita.

– Malinen luopui tuolloin kahden kuukauden palkastaan. Moni yrityksen toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen on näyttänyt esimerkkiä luopumalla palkkioistaan koronaviruksen aiheuttaman taloustilanteen takia. Postinkin tulisi tehdä juuri päinvastoin kuin se nyt tekee, Lehto sanoo.

Perussuomalaiskaksikon mukaan Postilla on muukin rooli kuin pelkästään osana valtion tuottavaa yrityssalkkua.

– Valtio-omisteisella yrityksellä on yhteiskuntavastuu eikä sen pidä tuijottaa pelkkää tulosta. Nyt on erityisen tärkeää pitää huolta henkilöstöstä. Toimiva postilaitos on myös iso osa huoltovarmuutta, Rantanen ja Lehto muistuttavat.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa