Kotimaa Politiikka

Kansanedustajat Tavio ja Mäkelä hallituksen linjauksista: ”Lisää velkaa, mamuja ja veroja”

Kuva Pixabay.

Perussuomalaiset hämmästelee hallituksen linjauksia.

Hallitus julkaisi tänään budjettiriihen neuvottelutuloksensa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio hämmästelee linjauksia, joissa hallitus on lisäämässä merkittävästi polttoaineverotusta, maahanmuuttoa sekä valtion velkaa.

– Uuden budjetin ohjelmassa on viisi kohtaa siitä, miten ulkomaisen työvoiman käyttöä helpotetaan. Hallitus vaikuttaa siis panostavan ulkomaalaiseen työvoimaan, Tavio kommentoi.

Polttoaineveroja korotetaan

Polttoaineverotus kiristyy tuntuvasti yksityisautoilijalla. Vuosittain valtio on keräämässä 250 miljoonaa euroa lisää polttoaineista. Tämä tarkoittaa noin 6,5 sentin korotusta polttoaineiden pumppuhintoihin.

– Tämä on myrkkyä duunarille, yrityksille ja teollisuudelle. Kaikki korotukset siirtyvät tuotteiden loppuhintoihin ja työssäkäynti tulee yhä kalliimmaksi. Ostovoima laskee erityisesti pieni- ja keskituloisilla, Tavio toteaa.

Velka kasvaa, työllisyyden kasvuun ei keinoja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä pitää hallituksen velanottoa käsittämättömänä ja työllisyystoimenpiteitä lähinnä tempputyöllistämisenä.

– Hallituksen budjettiesitys on täysin vastuuton. On täysin käsittämätöntä, mihin reilusti yli kahden miljardin velka otetaan, kun samaan aikaan ollaan myymässä valtion omaisuutta miljardilla. Onko tuhlaamisella mitään rajaa?

– Toisekseen mitään sellaisia toimia, joilla työllisyyden kasvu voisi toteutua, hallitus ei esitä. Pienet lisäykset tempputyöllistämiseen eivät työllisyyttä pelasta, kun talouslama jo kolkuttaa ovella. Mäkelä kuittaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit