Eurooppa Maahanmuutto

Karkotettuja afgaaneja palasi Ruotsiin evakuointilennolla

Kuva Matt Kieffer / Flickr / CC BY-SA 2.0

Kaksi Afganistaniin karkotettua henkilöä on palannut Ruotsiin evakuointilennolla. Afgaanit on nyt pidätetty maahantulokiellon rikkomisen vuoksi.

Afgaanit tulivat Arlandaan keskiviikkona ulkoministeriön evakuointilennolla Afganistanista.

Kun he saapuivat Ruotsiin, rajapoliisi tarkisti henkilöllisyytensä. Tällöin kävi ilmi, että heidät on aiemmin tuomittu rikoksista Ruotsissa ja karkotettu. Palattuaan Ruotsiin he rikkoivat maahantulokieltoaan. Afgaanit pidätettiin.

Tukholman poliisin tiedottaja Carina Skagerlind ei halua kertoa, mistä heidät on tuomittu.

On epäselvää, kuinka nämä kaksi afgaania pääsivät koneeseen.

Tilaa
Ilmoita
guest
51 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lukija

Pääsivät Ruotsiin vankilaan. Eli lepokotiin. Vankilan jälkeen voivat mennä naimisiin, jonkun sossun kanssa. Saavat sitten oleskeluluvan avioliiton vuoksi.

Meri Kreikan

Suomen pitää luoda nyt vahvat diplomaattiset siteet afganistanin taleban hallintoon. Sekä palautussopimukset. Afganistan on nyt pitkästä aikaa turvallinen maa. Kun terroristit on palanneet omalle saarelleen.

Meri Kreikan

Taleban on nyt sanonut että kaikki ovat tervetulleita takaisin ja kenenkään ei tarvitse enää lähteä. Ruotsi, lähetä nämä ketkut takaisin rakentamaan omaa maataan.

John Quiman

Juu, ilmoittivat, että rikolliset ja ketkä vaan otetaan vastaan. Nyt olisi Suomessa piileksivillä afgaaneilla hieno tilaisuus palata kotimaanhansa, vaikka vähän autettuna, kun vapaaehtoisuuskaan ei ole välttämätön. Aluksi kaikki, jotka eivät elätä itseään tai ovat laittomasti maassa. Joka koneeseen mahtuu hyvä määrä, joten ilmasilta vaan pystyyn.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Ani

Ruotsin rikoskiintiö ei ole vielä täysi.

Meri Kreikan

Ja minkä helvetin takia meillä on edes ollut lähetystö Afganistanissa? Miksi?

John Quiman

Ilmeisesti siksi, että se palveli siellä palvelleita sotilaita ja muuta henkilöstöä. Varmaan myös kansainvälinen yhteistyö tarvitsi sellaista.

Meri Kreikan

250 lähetystön työntekijää ja sukulaista. Kuinka vitun iso lähetystö meillä on ollut, Afganistanissa? Onko siellä ollut ollenkaan suomalaisia töissä?

John Quiman

Suomalaisten osuus on varmaan ollut enintään tusina. Juuri nyt näkyy olevan henkilöstön koko yksi suomalainen henkilö.

seant

Eu:lla olisi ollut miljoonan taalan paikka, lastata menomatkalla olevat tyhjät koneet karkotuksen saaneilla sekä rikokseen tuomituilla afgaaneilla.

John Quiman

Aivan. On aina edullisempaa, jos rahtia on molempiin suuntiin. Nyt siellä olisi ollut vastaanottajia reilusti, eivätkä olisi turhia kyselleet.

Kata

https://www.instagram.com/p/CTDUv2JrYKm/?utm_source=ig_web_copy_link

Amerikkalaiset kyselee mikä lomapaikka on San Diegon opiskelijoilla…miksi juuri tämä?
Meillä he ovat suurlähetystön työntekijöitä….

Minuhe Kerettiläinen

Juu. Vie mennessäs tuo tullessas, mutta reippahasti vähemmän tullessas – mieluiten 0 huippuosaajaa.

John Quiman

No, nolla huippuosaajaa sieltä päin on tullut tähänkin asti 🙂

Minuhe Kerettiläinen

Täh? Eikö sieltä tulekkaan huippuosaajia? Valehteleeko viherpunikit kansalle? Tottakai valehtelevat, ja hölmöläiset uskovat… valoa säkisissä, tilkkutäkki, jne.

John Quiman

Vielä hullumpaa: jokainen euro tulee tuplana takaisin 🙂

Minuhe Kerettiläinen

Viherpunainen runsaudensarvi…

Jussi Hämäläinen

Tukholman poliisin tiedottaja Carina Skagerlind ei halua kertoa, mistä heidät on tuomittu.”
Ei tarvitsekaan kertoa. Tuo tiedetään jo vanhojen kokemusten perusteella. Niin, ja kantaväestöön nähden monikymmenkertaisen rikosalttiuden perusteella rikostilastoista.


Markku Nieminen

Mikä uutinen tämä nyt on!!!
Meille niitä haettiin yli 300 ja vielä eilen Haavisto valitteli, että muutamia kymmeniä jäi, ”aktiivisesta yrittämisestä” huolimatta, saamatta Suomen koneeseen.

Ilkka Forsten

No mutta kun koko Afganistanin väestömäärä on 38.4 miljoonaa, niin tokihan sinne nyt vielä ” muutama ” jäi haavistonkin huoleksi. Me normaalijärkiset tiedämme että jos haavistolle antaa vapaat kädet, niin tulijoita on se 38 miljoonaa, ja kaikilla on ollut työsuhde meidän kanssa. Se loppu 0.4 miljoonaa on annettu muun EU:n huoleksi koska taakanjaon periaatteita noudattaen pienin valtio kantaa suurimman vastuun, ja maksaa siinä sivussa isompien islamisaatiosta koituvat kulut.

Sanna ja Maria läpsyttää kämmeniään yhteen. Hyvä pekka, olet kansamme suurin sankari sitten käpykaartilaisten vuosina 1941 – 44.

Tuunanen

Afganistanista ei olisi pitänyt hakea ketään, ei edes suomalaisia. Sellainen ihminen joka luulee että muslimimaahan voisi viedä demokratiaa ei ole oikea ihminen vaan päästään sekaisin oleva kummajainen. Myös tällaisten ihmisten olemassaolo on vaara Suomelle. Ainut asia mitä normaali ihminen tekee on vastustaa islamia. Eli ei päästä näitä ihmisiä länsimaihin, ei anna penniäkään ”kehitysapua”, eikä harjoita dialogia näiden kanssa. Myöskään matkailua ei näihin maihin tule harjoittaa. Yksikin työpanos tai rahallinen panos noille on panoksen antaminen huonolle asialle.

Ilkka Forsten

Ajattelin kyllä antaa edes yhden panoksen. Siinä lukee Lapua perätuhdossa.

Kaitsu

Siinähän svedut sai karkottamansa vuohipaimenet takasin kansankodin auvoisten kissanpäivien pariin.
Toista kertaahan näitä sankareita ei sitten enää svsdustanista pois pistetäkään. Se kun olis jo aivan liian epäinhimillistä ja se rasismin peikkokin siellä nurkan takana kurkkii uhkaavasti.
Niin ja sitä paitsi taustathan tiedettiin tarkasti.

Kaino-Vieno Huttunen

”Kun he saapuivat Ruotsiin, rajapoliisi tarkisti henkilöllisyytensä.”

Kabulissa koneeseen mätettiin tietysti kaikki sinne innokkaasti pyrkivät ja lasti tarkastettiin vasta Ruotsissa. Eikö sinne pitänyt mennä evakuoimaan vain tietyt henkilöt? Vai oliko niin, että nuo kaksi olivat ainoat tutun näköiset, kaikki afgaanimiehet turbaaneineen ja pitkine partoineen ovat saman näköisiä ja naiset sinisiä telttoja.

John Quiman

Suvakkitaktiikkaahan tuo. Rajojenkin yli saa marssia kuka vaan oikeauskoinen, eikä henkilöllisyyttä tai muutakaan kysellä ennen kuin on maassa. Sen jälkeen sanotaan, että ei voi palauttaa.

Mitenköhän

Varmaan Suomessakin tiedettiin taas kaikkien taustat. Vihreät tällaista varmaan selittelevät tulevaisuudessa, tai SDP.

Anonyymi

Se oli maahanmuuttoviraston johtaja Päivi Nerg, joka näin totesi vuonna 2015. Agrologin koulutuksella hän oli päässyt tällaisen viraston johtoon. Keskustalla ei varmaankaan ollut nimitykseen osaa eikä arpaa, sillä kuten olemme nähneet tänäkin vuonna, Suomessa ei ole korruptiota, ei ole valtaa kähmivää sisäpiiriä ja poliittisista virkanimityksistäkin on päästy eroon…

Ilmari

Päivi Nerg oli sisäministeriön kansliapäällikkö, ei Maahanmuuttoviraston johtaja. Hän ei ole agrologi, vaan maa- ja metsätaloustieteen maisteri.

Ilkka Forsten

Haaviston mukaan Suomi teki nyt kaikkensa. Matkalla on naisia ja lapsia.. Voi sentään, oliko ihan raskaana olevia.. Niin ja tältä erää operaatio on saatu päätökseen, mutta lisää kyllä otetaan jos vaan tarvetta ilmenee… Epäileekö joku ettei sitä ”tarvetta ” taas kohta ole kun haavistolle annetaan oikeus päättää asioista. Vi****un Isänmaanpetturi.

176-167

Moni näistä ankkuroituu tänne ja ”ankkurisopimuksen” jälkeen perässä lappaa koko suku ja ”suku”. Näin kansojen sekoittuminen luistaa anarkiaan koko valtakunnan.
Aplodeja kalergi-suunnitelmalle!
Korjaan valtakunta sanan osavaltio sanalla.
VMP!

Ansku

En usko tuohon naisiin ja lapsiin yhtään.

John Quiman

Todistivathan viimeksikin, että on perheitä, kun löysivät jotenkin telkkariin yhden perheen, jota paranneltiin yhdellä lainalapsella.

Kata

Se loppukohtaus kun juontajarouva kysyy missä sun äiti on…uskomatonta!

John Quiman

Juu. Niillä lipsahti.

Ilkka Forsten

En minäkään, mutta uskallemmeko olettaa että Haavisto valehtelisi ?

John Quiman

Ei tarvitse olettaa, tiedämme, että hän valehtelee, mutta ihan kaikkialla emme ehkä uskalla sanoa sitä.

murre riepunen

Tilanne Kabulissa ilmeisen levoton, joten veijareille myönnetään tilapäinen lupa majailla tutuissa ympyröissä seuraavat vuodet, näin hulluuden täysioppimäärä tulee täytettyä.

Hätätila tai väärinymmärrys

On vain yksi yhteinen maapallo.

Ilkka Forsten

Ein Volk, Ein Reich, Ein maapallo, allaaaaaahu akbaaaaaarrrr….

Ilkka Mänttäri

Sitä suuremmalla syyllä muslimit tulisi saattaa tilanteeseen jossa heillä ei ole mitään vaikutusvaltaa maailman asioihin.

John Quiman

On yksi yhteinen talokin useilla, mutta silti kullakin on oma asuntonsa.

Fat I M Diarra

Ruotsalaiset eivät vain tajunneet karkoittaessaan millaisista rikkauksista luopuivat.

Nyt nämä korjaavat vain ruotsalaisten virheet. Pitäisi palkita eläkkeellä ja asunnolla, kun palasivat.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Fat I M Diarra
Jussi Hämäläinen

Niin nuo palkitaankin. Aivan takuulla varmaan. Ja kohta jo yhdistelevät perhettä, eli kutsuvat perheenään heille eniten maksavaa koplaa Ruotsiin.

Anonyymi

Perhekäsitys tuolla päin maailmaa on laaja; sieltä tulee koko suku ja ehkä koko klaani ajan kanssa. Heti rajojen takana on useampi saman kulttuurin omaavaa valtiota, mutta Eurooppaan pitää päästä, vaikka länsimaista kulttuuria halveksitaan. Miksi ei ymmärretä, että muslimit yrittävät Euroopan valloittamista ties monennenko kerran? Aikaisemmin on aseilla torjuttu ja karkoitettu, nyt levitetään punaista mattoa ja tarjotaan hyvinvointia ilmaiseksi. Pähkähullua!

John Quiman

Heidän mielestään länsimainen kulttuuri on vain väliaikainen paha, joka kyllä katoaa, kun muslimit saavat vallan.

Ilkka Forsten

Tulivat Arlandaan laulaen Dirlandaa. ” On sulla munat eunukin, dii dirlan dirlan daa, mutta nuhhii niilläkin, dii dirlan dirlan daa, taikka vetää kätöseen, dii dirlan dirlan daa, siihen vähäpätöseen, dii dirlan dirlan daa…

Huom, olen maksanut teostomaksun että suvakit voitte rauhottua, Hyperventilaaatio on teille pahaksi. ” hiinä ei haa happea…”

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Kata

😀

Lieväasteinen

Paras cover-versio ikinä! Rasistiset röhönaurut! 100500 tykkäystä. ”Vähäpätöseen” on huippukohta.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Lieväasteinen
Tervetuloa

Lähikuukaudet sen meille kertovat montako jihadistia suomalaiset onnistuivat keräämään lentokoneisiin,

Ilkka Forsten

275 – sylivauva.

Kata

Juu niin nyyyh olihan siellä vaavi(kuulemma) mutta instat Kabulista on niin karseita…Voiko mikään enää palata normaaliksi?

Näillä herroilla oli siis paluu tulevaisuuteen!Länsimaiden heikkoudella ei ole mitään rajaa!