Eurooppa Maahanmuutto

Karkotusta odottavia siirtolaisia vapaaksi Ruotsissa koronapandemian vuoksi

SAS
Kuva Needpix.

Ruotsissa 200 siirtolaista on ollut pidätyskeskuksissa odottamassa maasta poistamista. Siirtolaiset on nyt päästetty vapaalle jalalle koronaviruksen vuoksi.

Tähän mennessä yksi siirtolainen on menehtynyt koronavirukseen. Maahanmuuttovirasto sai huhtikuun 12. päivä tiedon, että Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa Märstan pakolaiskeskuksessa kuusissakymmenissä oleva henkilö oli menehtynyt virusinfektioon.

Tapaus on aiheuttanut huolta Ruotsin pakolaiskeskuksissa, ja Kålleredin ja Flenin pidätyskeskuksissa on nähty jopa nälkälakkoja.

– Ei ollut mukavaa huomata, että keskuksessa oli sairas henkilö. Vartijoitakin pelotti, Afganistanista lähtöisin oleva Ali S. kertoo.

Alin ei enää tarvitse pelätä sairastumista pidätyskeskuksessa, sillä hänet on vapautettu Märstasta.

Maahanmuuttoviraston strategiana on estää sairastumisia muun muassa vähentämällä keskuksissa olevien siirtolaisten määrää. Tästä johtuen noin 200 siirtolaista on päästetty vapaaksi.

Kansallisen poliisin päällikkö Patrik Engström kertoo, että maasta poistettavien ja nyt vapautettujen turvapaikanhakijoiden valvontaa ja ilmoittautumisvelvollisuuksia on lisätty.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ja maasta poistettavaa henkilöä voidaan säilyttää pidätyskeskuksessa 12 kuukauden ajan, mutta rikokseen syyllistyneiden tapauksessa ylärajaa ei ole.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit