Eurooppa

Karlstad saa suurmoskeijan – Ruotsidemokraattien europarlamenttiedustaja: ”Päivä on surullinen koko Värmlannille”

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Islamilaisen kulttuuriyhdistyksen suurmoskeijahanke Karlstadissa on saanut hyväksyntäleiman. Yhdistys saa nyt rakentaa suurmoskeijan ja 22 metriä korkean minareetin.

Päätöksen teki keskiviikkona Karlstadin kaupunginvaltuusto. Kristillisdemokraatit (KD), moderaatit (M) ja ruotsidemokraatit (SD) äänestivät hanketta vastaan mutta hävisivät äänin 4-7.

Moskeijan pinta-ala tulee suunnitelmien mukaan olemaan 1171 neliömetriä ja moskeijan yhteyteen rakennettava minareetti tulee kohoamaan 22 metrin korkeuteen.

Ruotsidemokraattien europarlamenttiedustaja Charlie Weimers ei ole päätökseen tyytyväinen.

– Päivä on surullinen koko Värmlannille. Kolmen tytön isänä ajattelen, kuinka tämä päätös vaikuttaa heidän tulevaisuuteensa Värmlannissa, koska epäilyksettä islamilaisella kulttuuriyhdistyksellä on yhteyksiä salafismiin [sunni-islamilainen fundamentalistinen liike], Weimers toteaa Nyheter Idag -lehdelle.

Weimers viittaa tapauksiin, joissa islamilainen kulttuuriyhdistys on kutsunut puhujiksi naisten vihaajia, juutalaisvastaisia, eriytymistä kannattavia ja homoja vihaavia henkilöitä.

– Joten tämän päätöksen myötä Karlstad tulee luultavasti olemaan enemmän eriytynyt ja elämisen taso tulee laskemaan, Weimers ennustaa.

Weimers uskoo, että ongelma on suurempi kuin yksittäinen moskeija.

– Yhä useammat ruotsalaiset kokevat, että sananvapaus ja demokratia ovat asioita, jotka olisi poistettava, ja salafismi on tämän kehityksen moottori. Tämä on ongelma.

Karlstadin moskeijasta tulee suurin piirtein saman kokoinen kuin Växjön muslimiyhdistyksen kaavailema moskeija, jonka hieman korkeampi minareetti ulottuisi jopa 26 metrin korkeuteen.

  • 567
    Shares