Kotimaa Rikos

Katalysaattorivarkaita poliisin haaviin

Kuvituskuva. Kuva EP Multimedia Centre.

Itä-Uudenmaan poliisi otti viime viikonloppuna kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista miestä, joiden epäillään syyllistyneen katalysaattorivarkauksiin.

– Miehet tavoitettiin Vantaan Myyrmäessä partion tekemän rutiinipysäytyksen yhteydessä, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä.

Miehet olivat liikkeellä suomalaisessa rekisterissä olevalla pakettiautolla. Pakettiauto oli toisen kiinniotetun ulkomaalaistaustaisen miehen omistama.

– Tavarikoimme autosta yhteensä 10 katalysaattoria, joita epäillään anastetuiksi. Epäillyt ovat parhaillaan pidätettyinä ja tapauksen esitutkinta jatkuu. Selvittelemme muun muassa katalysaattoreiden alkuperää, Jämsä jatkaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
29 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minuhe Kerettiläinen

Olen vissiin karsea ilmastonpelastamisen vastainen ihmishirviö, koska en lähde tunkkini, ja puukkosahani kanssa turmelemaan autoja. Omatunto rassaisi liikaa, ja platinan luukuttaminen voisi olla hankalaa.

Anonyymi

Siis mitä? Eikö kaikkialla maailmassa olekaan katalysaattorit käytössä, kun niitä täytyy täältä käydä varastamassa? Voisiko sittenkin Suomi olla tässä(kin) asiassa edelläkävijä? Yleinen luulohan vasemmalle kallellaan olevilla ja ilmastouskontoon hurahtaneilla on se, ettei meillä ole tehty mitään luonnon-, veden- ja ilmastonsuojelun eteen. Kummallista kyllä meillä esimerkiksi hengitetään maailman puhtainta ilmaa.

Ilkka Mänttäri

Mutta kun viherpunalta on kadonnut kaikki suhteellisuudentaju, jos sitä on koskaan ollutkaan.

Hätätila tai väärinymmärrys

Jos köyhä liikkuva kansa varastaa nälkäänsä, niin se ei ole edes rikos. Näin totesi eräs naisaktivisti jolla ystävänä tunnettu poliisiväsykkä.

Ilkka Mänttäri

Jaana Kavonius kertoo juuri tuosta. Yhteiskunta menettää näiden toimijoiden takia kaikki oikeutuksensa koska se ei enää perustu laillisuusperiaatteeseen. Oikeusvaltiossa ei kenenkään pitäisi joutua varastamaan nälkäänsä koska se on rikos. Sosiaaliturvan pitää olla sellaisella tsolla. Jos sosiaaliturvasta huolimatta varastaa nälkäänsä täytyy sitten alkaa katsoa mihin ne perusturvaan annetut rahat menivät. Varkautta ei kuitenkaan tule suvaita. Mutta jos on tuollaisa henkilöitä niin minkälaine yhteiskunta luulette Suomen olevan sadan vuoden jälkeen. Ehkä Islamilainen.

Sellasta

Vantaalla tälläistakin toimintaa sitten ollut. Olemme myös Ruotsin tiellä poliisinkin mielestä, se tosin ei ollut yllätys koska asiasta varoiteltiin ajat sitten. Vain vihervasemmisto on yllättynyt asiasta.

Eloapinoitsija

Vieraamme tekevät hyvää työtä vihreän siirtymän puolesta, polttomoottoriautot kuuluvat purettaviksi.

Ilkka Mänttäri

Ehkä kuitenkaan eivät. Ennenkuin luin edes jutun loppuun mieleen tuli ajatus että arvatkaa kuinka moni noista on kantasuomalaisia (hyh, hyh, paha sana). Ostin kolme kuukautta uuden auton ja ei ollut sähkö tai hybridi. Eivät vielä ole sillä tasolla että alkaisin koekaniiniksi, vähän sama juttu kuin rokoteasiassa. Maltti on valttia.

Ilkka Forsten

Ajoin kesäkuukaudet vuoden 1977 mallin Lincoln Continentalilla. Nokalla vanha kunnon 7.5 litran V8, ja en jäänyt kertaakaan tienposkeen ihmettelemään miksi se tai tuo varoitusvalo syttyi ja nyt ei mikään toimi.

Nyt näin syksyn tullen siirryin taas hybridikantaan joka on sekin pelannut ihan hyvin. Sen sijaan niitä ” sähköautoja ” olen nähnyt hiileksi palaneena jo useita, ja tiedän yhden henkilön jolla sellainen on, mutta hänen kommenttinsa ei juurikaan imartele Ohisalon näkemystä täysin sähköisestä kulkupelistä tulevaisuuden lahjana. Ongelmia on tolkuttoman paljon. Yhdellä varauksella pääsee lapsellisen lyhyen matkan, ja pikkuvikoja löytyy tämän tästä. Nyt on siis pakko kysyä, mitä tällä ilveilyllä ollaan säästävinään ja kenelle ?

Jos eurooppa täytetään luku ja kirjoitustaidottomilla kehareilla, niin tuskin siinä enää mikään muukaan on niin ympäristötietoista, että olisi perusteltua luoda kuva jostain hiilineutraalista suomesta tai EU:sta.

Tiedoksesi arvon ministeri. Jos vaadit että esimerkiksi rekan on oltava täyssähköinen menopeli, niin varauduthan siihen että sen liikkumiseen tarvitaan peräkontin kokoinen akku, jolloin se pystyykin rahtaamaan jopa litran maitoa Sysmästä Helsinkiin. Niin suuri hyötysuhde pakottaa jo kumartamaan harjoittamallesi politiikalle, joka on shittiä aamusta iltaan vaikka et sitä itse huomaakaan ?

Autoista

Eipä ne autot yleensä sinne tienpäälle ole jäänyt, kunhan on vain tehnyt perushuollot ja muut yleensä. Onhan se vanhassakin bensamoottorissa mahdollisuus sytytysjärjestelmän vikaantumiseen, puola hajoaa tai virranjakaja, että voisi sen takia jäädä tienpäälle, samoin jokin häiriö kaasuttimessa, mekaaninen bensapumppu sanoo sopimuksen irti jne….
Kaikkein varmatoimisimpia vanhoja autoja on ikinvanhat syöttöpumppu dieselit kuten Mersun OM60X moottorit ja diesel Volvot. Itse ajelin lähemmäs 700tkm ajetulla vanhalla diesel 940 Volvollakin pitkiä matkoja aikoinaan. Sillä ei jäänyt koskaan tielle, ei edes talvella on myös lämmin talvella. Moottorissa ei ollut mitään vikaa pahemmin ja oli Bosch VE6 jakaja-syöttöpumpulla ollut 2.4 esikammio Turbodiesel moottori. Samoin nuo TDI moottorilla olevat 850 ja V70 on todella vahvoja autoja, varmaan parhaimpia -90 luvulla tehtyjä kestävyydeltään.
Tosin autovalmistajien laatu merkistä riippumatta lähti minusta alamäkeen 2000-luvun jälkeen valitettavasti.
Nyt muuten saa nykyään yli 40-vuotta olevaan autoonkin 2-vuoden leiman, eli saa ajella pari vuotta ennen uutta katsastusta.
Valitettavasti vihervasemmistohallitus haluaa kovasti pilata näidenkin toimivien autojen käyttämisen vihreällä siirtymällä, ikävä kyllä.

Ilkka Forsten

Jos omistat museorekisteröidyn auton, ja olet katsastanut sen viimevuoden toukuun jälkeen, saat ajaa neljä vuotta ilman ensimmäistäkään katsastusta.

Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö autoon kannata tehdä huoltoja, ne kannattaa tehdä aina vuosimallista riippumatta ja samalla varmistaa toiminta.

Noissa muoseokatsastetuissa autoissa on myöskin se hauska puoli, ettei niistä tarvitse maksaa käyttövoimaveroa. Se vihreiden vihreä siirtymä lakkaa olemasta ensivaalien jälkeen, sillä kukaan järki-ihminen ei allekirjoita jotain Ohisalon aivopierua kokonaan sähköautoista koostuvasta tieliikenteestä vuodelle 2020. Se on jo matemaattisestikin mahdoton yhtälö, eikä meillä ole siihen mennessä mitään kattavaa infraa joka antaisi mahdollisuuden kyseiseen siirtymään.

Tämä viher-öyhötys tulee sammumaan ja ihmiset alkavat kyllästyä siihen loputtomaan syyllistämiseen, sillä fakta kuitenkin on että maailmaa ei voi kääntää vuosisatoja taaksepäin, eikä tiettyä teknologiaa voi tuottaa vain poliittisella määräyksellä miltei olemattomassa ajassa. Nyt pitää muistaa ettei vihreiden tavoite ole autoistunut maailma, vaan maailma mitä he voivat hallita mielensä mukaan. Siihen he eivät tule pääsemään, siihen vaikuttaa sitten jo muutkin voimat.

Ilkka Mänttäri

Olisikohan tuossa vakuutusyhtiöden vastaus. Ajoneuvoille joille suhteessa tapahtuu vähemmän vahinkoja vakuutusmaksut laskevat, no taas yksi päiväuni.

Ilkka Forsten

Päiväuni mutta aika todennäköinen sanomaltaan. Se ettei maksut ole samaa luokkaa kuin normaaleilla käyttöautoilla, johtuu varmaan osittain siitä ettei niillä ajeta läheskään yhtä paljon kuin muilla autoilla, jolloin mahdollisuus onnettomuuteen vähenee. Toisekseen auto joka liikkuu vain kesäaikaan, ja silloinkin suhteellisen valikoivasti, ei ole millään tavalla ajateltuna mikään ilmastoon tai ympäristöön haitallisesti vaikuttava seikka.

Niissä on suuret moottorit, ei kaikissa, mutta monessa kylläkin ja kulutuslukemat on nykymittapuulla tähtitieteellisiä. Silti niiden tuottamat saastepäästöt on hyttysen pie***u ilmastoa tms ajatellen. Niissähän ei tehdä myöskään pakokaasumittauksia, eli päästöarvot voi olla mitä tahansa. Toisaalta ei hyväkuntoisen museokatsastetun auton omistaja päästä auton sydäntä ( moottoria ) kulumaan loppuun. En tiedä yhtään museokatsastettua autoa joka kulkisi sinisen savupilven keskellä, mutta niitä myöhäisteinien kotteroita kyllä näkyy liikenteessä.

Lieväasteinen

Juuri niin. Neuvostoliitossa yksityisautoilu oli periaatteessa sallittu, mutta käytännössä hyvin rajoitetusti. Pohjois-Koreassa yksityisautoilua ei ole sallittu, koska ihmiskuljetukset kuuluvat valtiolle ja ovat siis valtion monopoli. Samaan malliin pyrkivät viherkommunistitkin. Mitä avuttomampi ja uusavuttomampi kansa on, sitä helpompi on sitä hallita. Ensin takavarikoidaan аsееt, sitten autot ja sittemmin kaikkien asuminen keskitetään kaupunkeihin, mieluiten kommuuneihin. Tavoitteena ei ole ilmasto, vaan totaalinen kontrolli.

Ilkka Mänttäri

Olet asian ytimessä.

Ilkka Mänttäri

On se kummallista että valtion tulisi turvata vapaan tieteellisen tiedon saatavuus mutta siitä on tullut sen estäjä. Miksi muuten tämä toisinajatteliojoiden demonisoimen. Ei kai kuulu asiaan asioiden perusteleminen, jos kuuluisi, koko viherpunaideologia kaatuisi heti. Myös meidän tiettyjen poliitikkojen paikat EU:ssa. Muistakaa nämä poliitikot jotka tämän seurauksesta saavat suojatyöpaikan EU:ssa Kyllä Marin myi meidät aika halvalla.. Jo perustuslakirikkomus. Perustuslakirikkomuksista on tullut maan tapa, terveisiä rinteelle(totta tuo pieni etukirjain) Jotkut voittajavaltiot hostoriassa tekivät näille siten että ei kannata sanoa, mutta kannattaisi ehkä katsoa. No oma valinata.Sisällissota ???. Jos asiat näin etenevät.

pzkw

V8 👍🏻👌🏼ja mielummin vielä diesel.

Ilkka Mänttäri

Otin siis tuon sarkasmina.

seant

Suomessa tämä on vielä pientä mitä Ruotsissa,  tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla raportoitiin 4000 katalysaattorivarkautta.

Tassos

Älkää lähimmäiset hermostuko, pian otamme Ruotsin kiinni.
Kuulemani mukaan eduskunnan suvakkikerho pitää lähiaikoina pano….eikun pakoputken rassauskurssit, jossa ”kädellä” pitäen perehdytetään mm. ”katalysaattorin” käyttö.

Ilkka Forsten

Hyö onkiit syyttömii. Ohisalo varmistaa asian sillä kymmenen katalysaattoria yhdessä autossa todistaa että henkilöt ovat ottaneet todesta ilmastohätätilan. Mistä saisimme heille sähköautot ?

Kyseessä oli ” Myyrmannet ”.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Ilkka Mänttäri

😂

vesku

on se kumma ettei tuota muualta tulluttua rosvousta noteerata kovinkaan usein eikä varsinkaan julkisuudessa,,,,tilastot tosin näyttävän varsinaisen totuuden,,,,,

Kata

Kaikenlainen turvattomuus vain lisääntyy!Kiitti hallituksen höhhelit kiitti!Raajat auki!

Ilkka Mänttäri

Sanoin tuolla pari päivää sitten kommenteissani että olet aika tapaus. Käyt jälkikasvuasi katsomassa jopa rapakon takana ja ihan omilla rahoilla kun somalit käyvät lomalla kotimaassaan meidän verorahoilla jatkuvasti. Olisi kiire sillä lainsäädännöllä että jos lomailee kotimaassaan josta on henkensä edestä paennut niin turvapaikkastatus on sitten siinä. Tosin olen sitä mieltä että turvapaikkastatus tulee kokonaan poistaa. Yksilöllinen harkinta yksilöille, ei kansoille joilla saattaa olla vaikeuksia.

Ilkka Forsten

Kuvaamallasi tavallahan koko idean pitikin pyöriä. Tarveharkinta harvoille yksilöille joilla on oikeasti kyse elämästä ja kuolemasta. Ohisalon ja kakkareikäpekan pyörittämässä karusellissa tosin saa mikä ja kuka tahansa sen statuksen vainottuna olosta, jolloin herää kysymys mihin ne vainoajat enää kykeni jäämään ja montako heitä on, kun koko somalia tunkee suomeen ?

Izmail ja Aziz selittää kumpikin että hätä on kova, ja vain hetki sitten izmail ja aziz räiskivät toisiaan klaanisodassa joten kuinka niistä ottaa selvän kummalle hätämajoitus pitää hommata ? Ja vastaus.

Jakamattomat ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, joten izmail ja aziz ovat uhreja, ja todellisen syylllisen löytää S- Marketin kassajonosta ostamassa sinistä lenkkiä, joka on varmaan tuotettu orjatyövoimalla mosambikissa. Siis, keski-ikäinen, valkoinen, punaista lihaa syövä heteromies kaupan kassajonossa pilasi kaiken, ja on nyt velvollinen elättämään AK:n kolhimat gepardihatut jakamattomien ihmisoikeuksien nimissä.

Rakenteellinen rasismi puolestaan selittää sen miksi sodan henkisesti ruhtelemat izmail ja aziz päätyy vajaan vuoden sisällä saamaan syytteet alaikäisten raiskaamisesta, minkä he tietenkin kiistävät koska etninen profilointi on suuri synti. Rovasti Irja Askolakin on tätä mieltä juotuaan sitä ennen hinkillisen ehtoollisviiniä kebabletun siivittämänä. Isän pojan ja izmailin nimeen, tulkoon valkeus joka ei kuitenkaan sovi yleiseen ajatteluun valkoisuuden takia, joten tulkoon pimeys ja niinhän se tuleekin.

Kata

😀 ”kebablettu” 😀

Anonyymi

On sulla selkokielistä tekstiä ja verbaliikkasi on herkullista! On näinä pimeinä aikoina on edes jotakin, joka naurattaa oikeasti. Näitä säkeitä ei takuulla kuultaisi huumoriohjelmissa tv:ssä. No, eihän siellä kyllä sellaisia enää olekaan.

Kata

Juuripa näin!Turvisstatus joutaa poistoon koska joka puolella on nyt ikävä ”opiskelijoita” jotka ovat Afganistanissa olleet lomalla….Siis onks järkee vai ei?

Ja ei ole tarjottu matka-avustusta koska olen vain kantismummo ja aiemmin en ollut mummo mutta kävin silti! 😀

Kansalaisen verkkokauppa