Kotimaa Politiikka

Kauhavalle esitetään poliisilaitosta – turvapaikanhakijoiden palautuskeskukselle tyrmäys

Kauhavan kaupungintalo. Kuva Wikimedia Commons.
Kauhava ei halua palautuskeskusta. Poliisilaitoksen avaamiselle on tarvetta.

Kauhavan kaupunginhallitus päätti maanantaina kokouksessaan esittää sisäministerille poliisiaseman avaamista, kertoo Ilkka-lehti.

Kaupunginvaltuutettu Tuija Takalan (ps) ja kahdeksan muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittaman aloitteen perusteella tehdyt selvitykset osoittavat poliisin vasteajaksi Lapualta Kauhavalle keskimäärin 22,6 minuuttia. Kaupunginhallitus päättikin esittää sisäministerille poliisilaitoksen avaamista Kauhavalle.

Kaupungin turvallisuuden varmistamista koskevassa aloitteessaan valtuutetut halusivat yksityiskohtaista tietoa myös vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden määristä.

Kauhavan vastaanottokeskuksen johtaja Juha Mäki-Rajala kertoi kaupunginhallitukselle, että Kauhavan vastaanottokeskuksessa kirjoilla on tällä hetkellä 367 henkilöä. Heistä 307 asuu laitosmajoituksessa LSK Business Park Oy:n alueella ja 60 on vuokralla yksityisasunnoissa Etelä-Pohjanmaalla. Vastaanottokeskuksen alueella asuvista 125 on selvityksen mukaan tullut perheenä. Yksin tulleista 11 on naisia ja 171 miehiä.

Kaupunginhallituksen yksimielinen kanta oli se, että Kauhava ei ole sopiva paikka palautuskeskukselle tai muulle lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kokoamispaikalle.

Kaupunginhallitus linjasi myös, että Kauhava ei ota Vöyrin kunnassa sijaitsevasta Oravaisten vastaanottokeskuksesta enää valmistavan opetuksen oppilaita, kertoo Komiat -lehti. Valmistava opetus tulee kaupunginhallituksen mukaan järjestää jatkossa Vöyrissä.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa