Eurooppa

Kaupunginvaltuusto esti moskeijan rakentamisen Halmstadissa

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Halmstadin kaupunginvaltuusto pysäytti Fyllingeen suunnitellun moskeijan rakentamisen. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta torstaina.

Moskeija on ollut Ruotsin lounaisosassa sijaitsevassa Halmstadissa keskustelun alla jo vuosia.

Vuonna 2017 kaupunki päätti myydä rakennusmaata Islamilaiselle lasten- ja kulttuuriyhdistykselle moskeijan rakentamista varten. Päätöstä seurasi oikeuskäsittely, ja nyt Halmstadin kaupunginvaltuusto esti koko hankkeen, kertoo SVT.

Helmikuussa rakennuslautakunta päätti jo lopettaa moskeijahankkeen, mutta kaupunginvaltuusto oli eri mieltä. Keskusta, liberaalit, vasemmisto ja vihreät äänestivät moskeijahankkeen puolesta. Ruotsidemokraatit, sosiaalidemokraatit, kokoomus ja kristillisdemokraatit tukivat lopetuspäätöstä.

Sosiaalidemokraatit perustelivat moskeijahankkeen lopettamista segregaation [eriytymisen] kasvun vuoksi.

Ruotsidemokraatit yhtyivät sosiaalidemokraattien perusteluihin ja muistuttivat lisäksi, että moskeijan rakennuspaikaksi suunniteltu alue on historiallista maata.

Fyllebron alueella on merkittävä sija Ruotsin historiassa. Fyllebron taistelu vuonna 1676 oli ratkaiseva taistelu Ruotsin ja Tanskan välisessä sodassa. Siellä sodan kulku kääntyi ja Ruotsi sai mahdollisuuden säilyttää maan eteläosat.

Keskustapuolue oli pettynyt valtuuston päätökseen.

– Voin vain valittaa, että niin moni puolue on kääntänyt kelkkansa tässä asiassa, totesi keskustapuoluetta edustava Jenny Axelsson, joka toimii Halmstadin rakennuslautakunnan puheenjohtajana.

Keskustapuolue aikoo jatkaa työtä ja pyrkiä löytämään ratkaisun muslimien kokoontumistilaongelmaan.

  • 918
    Shares