Muu maailma

Kaupunki halusi hajottaa poliisin – vaatii nyt apua rikosaallon kourissa

Kuvituskuva. Kuva Tony Webster / Flickr / CC BY 2.0

Black Lives Matter -järjestön ja Antifan mellakoiden aikoihin kolme kuukautta takaperin Minneapolis äänesti poliisin rahoituksen merkittävän supistamisen puolesta. Nyt kun kaupunkia kurittaa rikosten aalto, poliisia vaaditaan toimimaan.

Kesällä Minnesotan kaupunginvaltuusto äänesti poliisin budjetin karsimisen puolesta. Rahoitusta haluttiin pienentää miljoonalla dollarilla ja rahalla haluttiin palkata ”väkivaltaan puuttujia”, jotka poliisin sijaan rauhoittaisivat väkivaltaisia tilanteita.

Päätös tehtiin George Floydin menehtymisen jälkeen. Myöhemmin on käynyt ilmi, että Floydin menehtymiseen saattaa liittyä huumeiden yliannostus.

Minneapolisin päätöksen seurauksena kaupunkiin perustettiin ”yhteisöturvallisuuden osasto”, mutta väkivaltaan puuttuminen ei ole sujunut odotetulla tavalla, sillä kaupungissa hyökkäysten, ryöstöjen ja murhien määrä on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun. Washington Examinerin mukaan murhien määrä oli elokuun loppuun mennessä ohittanut koko vuoden 2019 tason. Tuhopoltot olivat kaksinkertaistuneet.

Yhä useammat kaupunkilaiset kyselevät nyt, missä poliisi on, kun asukkaat tarvitsevat apua eikä hätänumeroon vastata. Poliisipäällikkö Medaria Arradondon kanssa pidetyssä kokouksessa useat poliisin hajottamiselle tukensa antaneet tiedustelivat, kuinka kaoottinen tilanne saadaan ratkaistua.

Yksi poliisin rahoituksen supistamista vaatineista oli valtuuston puheenjohtaja Lisa Bender. Nyt hän syyttää poliisia pidätysten tahallisesta välttelemisestä. Samaan aikaan yhä useammat poliitikot vaativat poliisille lisää resursseja.

Vuoden 2020 aikana jo noin 100 poliisia on jättänyt tehtävänsä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa