Kotimaa

KD:n Laukkanen suomii Helsingin Sanomia mielipiteen muokkaajana ja ääriliberaalin Suomen rakentajana

Kuvituskuva. Kuva Jonas Forth / Flickr / CC BY-ND 2.0

KD:n kansanedustaja Antero Laukkanen kirjoitti 30. heinäkuuta Facebook-sivullaan Helsingin Sanomien journalismin tasosta ja tavoitteista. Helsingin Sanomien 25.7. julkaisema artikkeli kansanryhmää vastaan kiihottamisesta syytettynä olevan Päivi Räsäsen tapauksesta oli Laukkasen mielestä huolestuttavaa luettavaa.

– Artikkelia lukiessa tuntui siltä, että ensi oli valittu tavoite ja sitten menetelmä, jolla siihen päästään. Tutkinnallinen ote ja objektiivisuus olivat lähes kateissa, sillä niin läpinäkyvä oli toimittajan asenne.

Kansanedustaja korosti, että ”Hesarille ei näytä enää riittävän se, että se haluaa saada Räsäsen näyttämään vihapuhe pahikselta, vaan myös kaikki ne tahot, jotka häntä jollain tavalla tukevat, jopa oikeudelliset avustajat ja asianajajat ovat huonoja, väärän ajattelutavan ja arvopohjan omaavia.”

– Ei väliä vaikka he olisivat maineikkaiden yliopistojen professoreita, he ovat Hesarin mielestä jotenkin huonoja professoreita, koska puolustavat Räsäsen sanan- ja mielipiteen vapautta.

Helsingin Sanomat on Laukkasen mukaan käyttänyt ”huomattavan suurta vaikutusvaltaansa” Räsäsen kohdalla tavalla, jossa se kirjoituksillaan ”näyttää pyrkivän muokkaamaan yleistä mielipidettä ja jopa oikeuslaitoksen mielikuvaa, millaiseen lopputulokseen tulisi päätyä”.

– Lukija kokee suurta hämmennystä lukiessaan tällaista yksipuolista ja asenteellista tutkivan journalismin hengen tuotetta.

Laukkanen toivoo, että Helsingin Sanomat palaisi ”sille objektiiviselle ja mielipiteen vapauden oikeutta korostavalle journalismin tielle, jossa se luottaisi lukijan kykyyn tehdä omia johtopäätöksiä”.

Kansanedustaja ei kuitenkaan itse usko julkaisun paluuseen juurille, sillä ”niin läpinäkyvä on sen sisäinen tahtotila, jossa se rakentaa ääriliberaalia Suomea, jossa kaikki ne ihmiset ja tahot, joille perinteiset arvot ovat tärkeitä, ovat taantumuksellisia ja jopa jollain tavalla ääri-ihmisiä, joita on oikein väheksyä ja halveksia aina kun siihen tarjoutuu tilaisuus”.

Laukkanen muistutti vielä Helsingin Sanomien harrastamasta syrjinnästä ja totesi näyttävän siltä, että ”minun kaltaiselleni arvokonservatiiville ei ole tilaa Helsingin Sanomien Suomessa”.

Tilaa
Ilmoita
guest
20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hus sika metsään

”Hus palkitsi äärimmilleen venyneet hoitajat printattavilla postikorteilla”https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3581c2ee-0838-4edc-ba2d-8c6d9446f4d3
Jos ja kun poliisien määrä jää yhä pahemmin jälkeen katujen turvallisuuden takaavasta resurssitarpeesta, niin järjestäytyneet kansalaiset pystyvät kuitenkin tuon vajeen paikkaamaan. (omaisuurikokset jäävät kuitenkin sevittämättä)
Mutta kun sairaanhoitajat vaihtavat alaa, niin sairaalatasoista hoitovajetta ei niin vain maallikkojen talkootyöllä paikatakaan !

U. Kamutapsa

Antero Laukkaselta hyvä kirjoitus. Jos mulle tullaan tyrkyttämään hyysäriä, tai jotain muuta ”vastuullisen median” julkaisua, totean aina: ”Ei kiitos, käytän mielummin oikeaa vessapaperia”.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by U. Kamutapsa
John Quiman

😀 he he – Kiitos ei, käytän kaksoiskreppiä.

Aika surullista..

Helsingin Sanomien kyseinen kirjoitus oli erittäin vastenmielinen meille, jotka vielä arvostamme objektiivisuutta.
Journalisti oli tehnyt upean taustatyön, mutta tuhosi itse työnsä jälkensä jyrkällä asenteellisuudellaan johon on totuttu enemmän ääripäiden puoluelehdissä tai traktaateissa.
Itse jätin uutena tilaajaehdokkaana palautteen, johon ei ole vastattu (yllätys), mutta voin odottaa 2kk sisällä myyntisoittoja jatkoa ajatellen.

Super surkeasti hoidettu pulju!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Aika surullista..
Kelamatut uusi Nokia

Ilmaista Hesarin paperilehteä tyrkytetään turuilla ja toreilla, mutta harva näyttää sitä huolivan matkaansa.
Itse olen tarjoajille vastannut että mielestäni lehdessä on nykyään liikaa satuja.

Kata

Joo on kiva nostaa käsi torjuntaan ja ”Ei kiitos!” 😀

Sammeli Palovaara

Tekikö kukaan Hesarin vaalikonetta ja sai kehotuksen muuttaa jonnekin, missä on enemmän samalla tavalla ajattelevia? Minulle Hesari ehdotti jotain Joensuun naapuripitäjää- oliko sitten Rääkkylä tai
Tohmajärvi, en nyt muista, mutta syntyi kieltämättä vaikutelma, etteivät vastaukseni miellyttäneet ja kaltaiseni sietääkin toivottaa tervetulleeksi ihan jonnekin muualle, kuin jo kohta neljännesvuosisadan ajan kotikaupunkini virkaa toimittaneeseen Helsinkiin.

Riippumatta Helsingin Sanomien painostuksesta tai ehkä juuri sen takia, Pohjois-Karjala onkin alkanut näyttäytyä erittäin vahvana uutena kotikuntaehdokkaana..

John Quiman

Suvakkiajattelua: jos et ole tyytyväinen meidän toimiimme, muuta muualle, älä jää tänne äänestämään väärin. Seuraavassa versiossa ehkä jo ehdotetaankin sopivaa maata, jonne muuttaa.

Ilkka Forsten

Vastasin aikoinaan yhteen vaalikoneen kyselyyn piruuttani, ja tuloksena oli että kuulun kristillisdemokraatteihin. Niinpä sitten menin vaalikoppiin viheltäen jääkärimarssia ja äänestin Perus-Suomalaisia…Kristillisdemokraatti, kele sentään…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kaino-Vieno Huttunen

Itse huomasin Hesarin rapautumisen jo vuonna 2012. Tarkemmin ottaen kesällä. Artikkeleiden taso muuttui huonoksi eivätkä ne jaksaneet enää kiinnostaa. En usko, että oma älykkyysosamääräni olisi yhtäkkiä noussut, tosin onhan aina mahdollista, että humanoidit Pellux-planeetalta olisivat minut abduktoineet nukkuessani ja rassanneet vähän ajukoppaani. Jos näin on, ne penteleet huuhtoivat myös muistini.

Itse olen jokseenkin jotakin liberaalin ja konservatiivin väliltä. Uskon pohjimmiltani ihmisen vapauteen, mutta esimerkiksi talouden suhteen pidän valtion rajoitettua puuttumista välttämättömänä. Jos meillä olisi täysin vapaa markkinatalous, olisivat heikommassa asemassa olevat tuuliajolla. Ja jo monien valtion omistamien tai säätelemien yritysten vapauttaminen ja yksityistäminen on johtanut hintojen nousuun ja tuottojen valumiseen ulkomaille.

Minusta kuitenkin siinä, mitä kutsutaan ääriliberalismiksi ei ole mitään liberaalia. Islamin hyysäämisessä on kysymys vain vapaiden käsien antamisessa antiliberaaleille voimille. Vapaus näyttäytyy vain siinä, että jotain äärimmäisen ahdasmielistä, taantumuksellista, pimeää ja keskiaikaista lasketaan liikkeelle. Myös feministien #Metoo tai monet rasisminvastaiset maalituskampanjat edustavat näennäisliberalismia. Niissä kontrolli on sosiaalista kontrollia. Epäsovinnaiset ihmiset vaiennetaan käyttämällä aseena julkista mielipidettä ja painostusta.

John Quiman

esimerkiksi talouden suhteen pidän valtion rajoitettua puuttumista välttämättömänä”

Ilman lakien asettamia rajoituksia se olisi bisnesmiesten anarkiaa. Mikään peli ei toimi hyvin, jos siinä ei ole sääntöjä. Sääntöjen tulee olla vain väärikäytöksiä estävää, ei valtion holhousta. Uskottavasti olemme tuosta varsin yksimielisiä.

John Quiman

Islamin hyysääminen on kuin antautuisi vapaaehtoisesti raiskattavaksi. Sitähän kaikki oman kulttuurin väheksyminen ja islamimilaisten mielihaluille taipuminen on. Viherfasistis suorastaan vaativat tätä, vieläpä keksien mitä hulluimpia valheita tuekseen.

John Quiman

Tuohon voisi lisätä kaikki muutkin suomalaisen valtamedian julkaisut. Hesari ei tuosta arvostelusta hetkahda sen enempää kuin muutkaan. Hehän tietävä olevansa taistelemassa eturintamassa pahoja suvakkivastaisia voimia vastaan. Aseena luonnollisesti käytetään itse keksittyä ja sovellettua totuutta, koska oikea totuus ei puoltaisi heidän ideologiansa sanomaa. Se on oikeutettua, koska oikea totuus on pahuuden ase.

Watch

Hesari levittää salaliittoteorioita järjestäytyneestä rasismista ja lietsoo pelkoa.

John Quiman

Se on sitä suvakkilan uustotuutta.

pää määrää

Hesarin logiikkaa, islamifobia on rasismia, kristillisyysfobia on loberalismia.

Kristillisyysfobia tällä kertaa perustuu mieliharhaan. Lainatut Raamatun lauseet tukevat tällä kertaa biologian mukaista luonnon mukaisuutta.

Ilkka Forsten

Luomisteorian hylänneet, eli kirkon opit sivuun työntäneinä ja evoluutioon oppinsa perustavat henkilöt, huutavat ääri-islamin puolesta täyttä uskonvapautta toteuttaa evoluution poissulkevaa uskonnollista menttaliteettia. Naisten tasa-arvosta jolistaan kuin sitä ei suomesta löytyisi, ja tilalle tarjotaan islamilaista maailmankuvaa jossa nainen ja kameli kilpailee keskenään siitä, kumpi kannattaa myydä jos ostaja löytyy. Pelätään diktatuuria mutta ylläpidetään sitä tajuamatta että lopulta siinä häviää kaikki.Puolustetaan eläinten oikeuksia, mutta halallampaan kohdalla tehdään poikkeus. Ääriliikkeitä ei saisi olla, mutta oma ääriliike tukee islamilaista ääriliikettä koska siitä kuvitellaan uutta kannatuksen nostajaa. Suomalaista ei kuulemma työnteko huvita kun joutuu työttömäksi, mutta lapiofobiaa kroonisesti potevalla Alilla on valtava halu päästä töihin.

Jos Suomalainen syö lihaa, se on katastrofi ilmastolle, mutta kun lähi-idästä tulevat haluaa syödä sitä, ei mikään vaarannu. Liikenteemme runsaslukuisuus vaarantaa tulevien sukupolvien elämän, joskin sitä ei sanota että tällä menolla ne tulevat sukupolvet ovat ainoastaan muslimeita. Koronamaskia on pidettävä yhtenä turvaseksin välineenä, eikä ole soveliasta olla kahta metriä lähempänä vaimoaan. ( Ne joilla on kaksimetrinen aisa, ilmoittautukoon hevoskilpailuihin.) Kun kierrätämme roskat siitä ei tunnu olevan mitään hyötyä, mutta kun intialaiset lykkäävät pyhään jokeensa KAIKEN kuonan, ruumista lähtien, ei ole mitään ongelmaa.

Suomalaisen maatilan karja kuulemme rystää kaiken juomakelpoisen veden, mutta silti sitä riittää Koff:n olutpanimolle. Suomalaisten pitää pakko-ostaa sähkökottero viimeistään vuonna 2020, mutta ali jatkaa bemarilla ajamista koska hän ymmärtää kuinka tärkeää on pitää huolta tulevaisuudesta. Nauraa ei saa millekään, tai korkeintaan uusnatseille mutta ei räkänauruhymiön muodossa, ( se on kuulemma natsisymboli.) Valkoiset pihalaatat ovat merkki valkonormatiivisuuden ylistyksestä ja rasismista. Mustat kivet sallitaan, koska ne ovat aikoinaan karanneet puuvillaplantaasilta. Mannerheimin patsas pitää kaataa, koska se on muistuttavinaan liian miespainotteisesta historiasta ilman mustaa väestönosaamme. paitsi että musta väestönosa ilmestyi tänne vasta niinkin myöhään kuin 1990.

Sibelius oli hintti. Järnefelt oli hintti. Ja Jari Sillanpää ON hintti. Onneksi tätä suuntautuneisuutta ei löydy muslimeista ovat näet kaikki heteroita vauvasta vaariin. Tämä tulee todistetuksi Afgaanien kohdalla erittäin hyvin, siellä vaan pikkupojat laitetaan leikkimään tyttöä että sedillä on mukavaa.. Suvaitsevaisuus siis kukkii ja voi hyvin.

Keloapinat istuu vaikka kuukauden keskellä valtakatua, ja siitä ei koidu vaaraa millekään, mutta jos yksi odini astelee samalla kadulla hän on äärimmäisen vaarallinen jopa liikenteelle. ( Saattaa potkia mustia autoja. ) Poliittiset ääritunnuksen pitäisi kieltää, mutta antifan ja kommunistien liput pitää sallia. Yhteiskunnan polarisaatiota ei tule hyväksyä tai suvaita, sanoo polarisaatiota työkseen lisäävä Maria Ohisalo. Uskontoja ei saa laittaa eriarvoiseen asemaan, mutta muslimelle on saatava oikeus suurmoskeijalle joka niemeen notkoon ja saarelmaan. Suvaitsevaisuutta pitää lisätä, eli antaa tilipussi suoraan alille, muu on rakenteisiin piilotettua rasismia.

Olen nähnyt tämän kaiken, ja paljon muuta. Mutta elämäni vaiheisiin liittyvinä tapahtumina yksikään näistä jutuista ei tee muuta kuin ylittää parodiahorisontin, ja ilmentää todellisuupakoa jota nykyään sanotaan rohkeaksi lähestymiseksi. Erilaisuus on rikkaus. Niin jos rikkautta mitataan sillä että erilaisuus kaikissa muodoissa mielletään rikkaudeksi mitä se ei ole. Tolkku pitää olla kerjätessäkin. Ja nyt lähden kahville. Possumunkki ja kuppi sumppia on hyväksi vielä tähän aikaan, myöhemmin siitäkin tulee ongelma sillä valkoisen ylivallan vahvin ilmentymä on, että varani riittävät syömiseen kun jossain sännitellään tyhjä kuppi kourassa. Olen siis riistänyt köyhempää, ja vienyt häneltä jotain elintärkeää, minkä takia minun pitää hyväksyä vähintään 100 000 uutta ” siirtolaista ” tasapainottamaan röyhkeää käytöstäni johon en ole oikeutettu. Aamen.

Unto Paukkunen

Näin se on runsaassa sadassa vuodessa kelkka hesarilla kääntynyt 360 astetta.

Trampas

180? Tai oikeastaan 270, kun kovasti kampeaa vasemmalle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Trampas
U. Kamutapsa

On olemassa mielipiteitä, ja sitten parempia mielipiteitä, joista jälkimmäisiä ns. vastuullinen media levittelee ”uutisina” tai ”totuutena”.