Eurooppa Politiikka

”Keltaiset liivit” sulkee Ranskan tiet

Kuvakaappaus Blocage17novembre
Jatkuvasti kasvava joukko Ranskan kansalaisia on liittynyt ”keltaisen liivin” liikkeeseen, joka aikoo pysäyttää melkein koko Ranskan 17.11.2018. Protestin syynä on jatkuvasti nouseva polttoaineen hinta ja muut elinkustannukset.

Autoilijoiden polttoaineen korkeita hintoja vastaan aloittama ”keltaiset liivit” -kampanja on saanut siivet, ja Ranskan ja Belgian tiet sulkeutuvat melkein täydellisesti 17. marraskuuta. Kampanja on laajentunut käsittämään kaikki elämänalueet, joissa elinkustannukset ovat Ranskassa ja Belgiassa kasvaneet sietämättömiksi.

Imperiumin vastaisku

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner kutsui aikaisemmin viikolla mielenilmaisua ”järjettömäksi” ja lupasi, että poliisi tulee tekemään kaikkensa teiden sulkemista vastaan, jotta pelastushenkilöstö pääsee kulkemaan.

– Me emme tule hyväksymään mitään tiesulkuja, sanoi Castaner.

Oheinen kartta ”Blocage17novembre” –liikkeen sivulta kertoo, missä poliisia tullaan tarvitsemaan. Kansalaisten ilmoittamat tiesulut käsittävät jo nyt melkein koko maan, ja lauantain aikana odotetaan nousevan vielä ilmoittamattomia sulkuja Ranskan teille.

Lähde: The Local, Business Travel, Bloomberg

  • 786
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset