Eurooppa Maahanmuutto

’Kerätään ne kasaan ja viedään ulos‘ – australialainen Pauline Hanson vaatii afrikkalaisten jengiläisten karkottamista

Australian One Nation (One Nation, Yksi Kansa) -puolueen johtaja Pauline Hanson on vaatinut afrikkalaisten jengien jäseniä karkotettavaksi viime viikonlopun Melbournen väkivaltaisuuksien vuoksi.Noin 40 afrikkalaiselta vaikuttavan nuoren jengi iski lauantai-iltana lapsiperheille soveliaan festivaalin vieraiden kimppuun Summersaultissa Melbournessa, potkien ja lyöden festivaalivieraita ja varastaen lompakoita, laukkuja ja puhelimia.

Yksi teini-ikäinen vietiin sairaalaan hänen jouduttuaan jengin pahoinpitelemäksi vieressä sijaitsevan Caroline Springsin poliisilaitoksen edessä.

Tapaus on viimeisin Melbournessa afrikkalaisten nuorten  tekemiksi epäiltyjen rikosten ketjussa, ja Pauline Hanson sanoo, että hänellä on yksinkertainen keino tilanteen hillitsemiseksi.

”Minulla on tähän paras ratkaisu. Kerätään ne kasaan ja viedään ulos!” One Nation -puolueen johtaja päivitti Facebookissa, keräten välittömästi yli 300 häntä tukevaa kommenttia.

 

Queenslandin senaattorin radikaalit näkemykset saavat runsaasti kannatusta koko maassa, ja viikonlopun mielipidekysely näyttääkin jopa 20 paikan johtoa tänä vuonna järjestettävissä Queenslandin parlamenttivaaleissa.

Länsi-Australiassa hänen puolueensa löi lukkoon sopimuksen Liberaalipuolueen kanssa, joka suosii One Nation -puoluetta kumppanikseen ylähuoneessa.

Pauline Hanson

Afrikasta suuntautuvan siirtolaisuuden lopettaminen on pitkään ollut Hansonin keskeinen poliittinen teema, vaikka hänen tiedottajansa sanoikin, että Hanson ei vaatinut ”lakia noudattavien siirtolaisten” karkottamista, ainoastaan niiden, jotka syyllistyvät rikoksiin.

Vuonna 2009 hän kuvaili pakolaisia ”sopimattomiksi elämäntapoihimme ja kulttuuriimme”.

”He kerääntyvät jengeiksi ja se lisää rikollisuuden leviämistä,” hän sanoi.

”Jos haluamme tehdä jotain sudanilaisten eteen, sitten pitää lähettää sinne lääkinnällisiä välineitä, ruokaa, mitä hyvänsä siellä tarvitaan – mutta antaa heidän pysytellä omassa maassaan.”

Karkotuskehotus yllätyksettömästi kerää kannatusta Hansonin tukijoilta, mutta afrikkalaisten yhteisöjen johtajat sanovat, että nuorten vanhemmat heidän yhteisöissään etsivät apua lasten hallintaan.

Viime vuoden lopulla, ABC -kanavan 7.30 -ohjelmassa kerrottiin, että jotkut afrikkalaiset vanhemmat turvautuvat lastensa lähettämiseen sisäoppilaitoksiin Ugandaan ja Keniaan estääkseen heidän sekaantumisensa väkivaltaiseen rikollisuuteen Australiassa.

”Monia nuoria on nytkin vankilassa. Monia nuori on kaduilla, he ryyppäävät, tekevät mitä sattuu,” etelä-sudanilainen nainen Akec Mading kertoi ohjelmassa, lähetettyään poikansa ja tyttärensä Afrikkaan kouluun.

Victorian Pelastusarmeijan upseeri Brendan Nottle kertoi news.com.au:lle, että jotkut afrikkalaiset nuoret ovat viettäneet pitkiäkin aikoja pakolaisleireillä. ”Kun he pääsevät Australiaan, joillakin on vaikeuksia koulussa, vaikeuksia työn haussa ja vaikeuksia integroitumisessa,” hän sanoi.

”Jotkut pärjäävät ihan hyvin, mutta useat päätyvät tyhjäntoimittajiksi muiden samanlaisten nuorten kanssa.”

News.com.au

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa