Kotimaa

Kerjäläinen yritti ryöstää rollaattorilla liikkuneen vanhuksen – kansanedustaja Purra puuttui tilanteeseen

Kuva: Petri Saarela

Avoimien rajojen Euroopan unionissa kerjäläiset muuntuvat hetkessä pikkurikollisiksi.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra kertoo Facebook-sivullaan olleensa perjantaina ennen aamuyhdeksää Helsingin rautatieaseman kahvilan jonossa. Muutaman metrin päässä oli ollut nuori romanikerjäläisnainen.

Kauempaa saapunut rollaattorin avulla liikkunut vanha mies saapui Purran kohdalla, jolloin kerjäläinen lähestyi miestä. Mies ei reagoinut naisen ojentamaan kuppiin vaan yritti kiirehtiä askeleitaan.

– Huomasin, että kerjäläinen skannasi tilanteen ja havainnoi hyvin nopeasti, että miehestä voisi hyötyä muulla tavoin – rollaattorin korissa oli kassi.

Kun vanhus oli kävelemässä kohti ulko-ovea, kerjäläisnainen lähti perään. Nyt lähti perään myös kansanedustaja Purra. Pian nainen näki tilaisuutensa tulleen. Hän ei kuitenkaan ollut huomannut Purraa selän takana.

– Keskeytin tapahtuman alkamalla huutaa naiselle (englanniksi). Naisen huomio rollaattorimiehen kassiin herpaantui, tilanne hajosi ja mies pääsi pakoon. Kerjäläisnainen keskittyi seuraavaksi minuun kalattamalla kiukkuisena jotakin, mistä en ymmärtänyt.

Kansanedustaja palasi asemahalliin vain havaitakseen, että kerjäläisnainen tuli takaisin ”samalle kytispaikalle”.

– Yksi papparainen pelastui, seuraava ehkä ei, Purra toteaa.

Avoimien rajojen Euroopan unionissa tapaus ei nykyään ole ainutlaatuinen. Liikkuvat kerjäläiset muuntuvat hetkessä pikkurikollisiksi.

Purra toteaa poliisin toimineen tehokkaasti, mutta itse ilmiöön heillä ei juurikaan ole mahdollisuuksia vaikuttaa. Purra muistuttaakin, että kerjäläisilmiöstä ja sen aiheuttamien ongelmien laajuudesta ei edelleenkään keskustella tarpeeksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit