Eurooppa Maahanmuutto

Keski-eurooppalaisten enemmistö vastustaa Brysselin maahanmuuttopolitiikkaa

Visegrád- eli V4-maat Tsekki, Puola, Slovakia ja Unkari. Kuva Wikipedia.
Suurin osa keski-eurooppalaisista vastustaa Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikkaa. Alueen ihmisistä enemmistö tukee Unkarin maahanmuuttopolitiikkaa.

Nézőpont-instituutin tekemään mielipidemittaukseen otti osaa 11 maata: Itävalta, Bulgaria, Kroatia, Tsekki, Saksa, Unkari, Puola, Romania, Serbia, Slovakia sekä Slovenia.  Tulosten mukaan EU:n maahanmuuttopolitiikkaa pidetään haitallisena Euroopalle.

Erityisesti unkarilaiset ja slovakialaiset vastustivat maahanmuuttoa Euroopan mantereen ulkopuolelta: 89 % vastaajista piti sitä negatiivisen asiana. Tsekeistä 88% ja bulgarialaisista 80% oli samaa mieltä.

Itävaltalaisista 63% ja saksalaisista 58% piti maahanmuuttoa enemmän huonona kuin hyvänä asiana. 44% heistä tuki Unkarin maahanmuuttopolitiikkaa ja 40% vastusti sitä.

Visegrád-maiden (Tsekki, Puola, Slovakia, Unkari) vastaajista 56% tuki Unkarin hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa, ja vain 32% ilmoitti vastustavansa sitä. Itävaltalaisista 65% ja saksalaisista 55% oli Unkarin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Mielipidemittaus, johon osallistui 1 000 henkilöä kustakin maasta, tehtiin syyskuun 26. ja lokakuun 27. päivän välisenä aikana.

Daily News Hungary

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit